Balık Kızartma Balık Kızartma, Balık son derece faydalı olan deniz ürünlerinden en lezzetli olanlarından birdir. Pek çok kişinin zeka açısından da faydalı olması sebebiyle tükettiği bilinir. Balık, çocuklarda ve öğrencilerde, özellikle sınav zamanlarında ve okul derslerinde başarının hedeflenmesinde alınması gereken gıdalardandır. sadece zekayla sınırlı olmayan balığın faydaları kalbe de çok iyi geldiğiyle bilinir. elbette sadece öğrencilerin, çocukların değil tüm bireylerin mutlaka yemesi gerekmektedir. Tüm bu yararının yanında balığın en büyük dezavantajı kokusudur. Balığın çiğ hali de pişmiş hali de biraz ağır kokar. Özellikle balık kızartması yapıldığı zaman tüm eve kokusu siner. Hatta sırf kokusundan dolyı balık kızartması yapmaktan vazgeçildiği bile olur. O halde önce balık kızartmasının nasıl yapılması gerektiğini sonra da evde kötü kokunun nasıl giderilmesi gerektiği hakkında size bilgi verelim.
Balık Kızartması İçin Malzemeler - İstediğiniz türde ve büyüklükte balık
- sıvı yağ
- tuz
- kekik (isteğe bağlıdır)
- Limon
Balık Kızarması Nasıl Yapılır?
balıkları temizlettirerek almanızı tavsiye ederim. Eğer balıklar büyük ise kılçıklarının ayıklanması gerekir. Eğer küçük balık alacaksanız hamsi gibi.. kılçıklı tüketebilirsiniz. Hatta balık kılçığı vücuda oldukça faydalıdır. Bu nedenle küçük balık yaptığınızda kılçıkları da tüketin. Ama iyice çiğnediğinize çok dikkat edin. Balıklar temizlendikten sonra bir güzel yıkatın ve süzgece alın. Ardından sıvı yağı tavaya alın ve kızmasını bekleyin. Suları süzülen balıkları tuz ve kekikle avcarlayın (karıştırın) yavaşça tavaya dizin ve kızartın. Arka ve ön kısmını çevirin ki her yeri pişsin. Servis tabağına alın ve üzerine limon gezdirin. Sıcak sıcak tüketin. şimdiden sizlere afiyet olsun.
Balık Kokusuna Çözüm Önerileri
Balık kokusunu geçirmek için ilk olarak balık kızarır kızarmaz yağı dökün ve tavanızı çamaşır suyuna batırın. Mutfağın tüm kapı pencerelerini açın ve diğer odaların kapıları kapalı olsun. Ardından mutfakta çamaşır suyu yardımıyla tezgahı ve ocağı silin. Bir tencerenin içine bir fincan sirkeyi sulandırarak kaynatın ki kokuyu çeksin. Balık kokusu elinde kaldıysa elinize limon sürün ve biraz beklettikten sonra sabunlayın. Balık yapmadan önce temizlik yapmak yerine temizlik gününden önce balığı yaparsanız daha kalıcı olur. Aynı zamanda kahve kokusu da balık kokusunu bastırır. Balık yaptıktan sonra cezvede kahvenizi kaynattıktan sonra dumanın yayılması için bir süre bekleyin ve öyle fincanlarınıza alın. Bir başka koku giderici yöntem de bir şişenin içine (spreyli bir şişe) biraz kolonya ve yumuşatıcı karıştırıp mutfağa ve yemek masasının etrafına sıkın. Son Güncelleme : 19.10.2018 15:50:11 Balık Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Balık Kızartma" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Baharatlı Patates Kızartması | Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ... |  | Tavuk But Kızartma | Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,... |  | Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması | Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d... |  | Balık Kızartma Sosu | Balık Kızartma Sosu, Balık her bölge de yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık... |  | Baharatlı Tavuk Kızartma | Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev... |  | Baget Kızartma | Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ... |  | Kuşbaşı Tavuk Kızartma | Kuşbaşı Tavuk Kızartma ; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, bir çok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim... |  | Tavuk Bonfile Kızartma | Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b... |  | Fırında Unlu Kabak Kızartması | Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp birde una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltıl... |  | Tatlı Patates Kızartması | Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık bir çok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise, bili... |  | Tavada Et Kızartma | Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiç bir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir v... |  | Tavada Balık Kızartma | Tavada balık kızartması:Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekalarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi... | | | Baharatlı Patates Kızartması | | Tavuk But Kızartma | | Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması | | Balık Kızartma Sosu | | Baharatlı Tavuk Kızartma | | Baget Kızartma | | Kuşbaşı Tavuk Kızartma | | Tavuk Bonfile Kızartma | | Fırında Unlu Kabak Kızartması | | Tatlı Patates Kızartması | | Tavada Et Kızartma | | Tavada Balık Kızartma | | Tavuk Fileto Kızartma | | Biber Kızartması Kaç Kalori | | Patates Püresi Kızartması | | Biber Kızartması Konservesi | | Tavuk Göğsü Kızartma | | İstiridye Mantarı Kızartması | | Galeta Unlu Mantar Kızartması | | Rendelenmiş Patates Kızartması | | Sucuk Kızartma | | Fırında Baget Kızartma | | Tavuk Biftek Kızartma | | Karışık Kızartma | | Zeytinyağlı Patates Kızartması | | Kaşarlı Patates Kızartması | | İşkembe Kızartması | | Tavada Tavuk Kızartma | | Patates Rendesi Kızartması | | Sarımsaklı Patates Kızartması | Popüler İçerik | Tavuk Fileto Kızartma Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço... | Biber Kızartması Kaç Kalori Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks... | Patates Püresi Kızartması Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ... | Biber Kızartması Konservesi Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme... | Tavuk Göğsü Kızartma Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme... | İstiridye Mantarı Kızartması İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme... | |