Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kabaran Hamur Kızartması

Kabaran Hamur Kızartması

Kabaran Hamur Kızartması, bu tarif oldukça lezzetli yemekler içerisinde yer alır. Özellikle sabah kahvaltılarında yapılması muhteşem olur. Puf puf durmaları sebebiyle çocukları tarafından sevilerek tüketilir. Hafta sonları kahvaltılarında çocuklarınızla birlikte yapacağınız kızartmalar arasında yer alır. Doyurucu olmasının yanında lezzeti bakımından mükemmellik yaratır. Yanında peynir, zeytin, salatalık gibi gıdalar ile tüketilmesi sağlık açısından da önemlidir. Yapacağınız hamur fazla gelirse bir kısmını dolabının dondurucu kısmında saklayarak istediğiniz zaman çıkartıp 2 saat bekletip tekrar kızartabilirsiniz. Böylece hamurda hiçbir bozulma olmayacaktır. Şimdi sizlerle kabaran hamur tarifini paylaşalım. Önce gerekli malzemeleri sıralayalım.

Kabaran hamur kızartması için gerekli malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Bir litre sıvı yağ
  • Gerekli miktarda ılık su

Kabaran hamur kızartması nasıl yapılır?


Öncelikli olarak hamuru yoğurmadan önce gerekli hazırlıkları yapalım. Bir su bardağı ılık suyun içerisine yaş mayayı ve şekeri ilave edip iyice karıştıralım. 10 dakika kadar beklettikten sonra leğenin içerisine hazırladığımız karışımı dökelim. Leğenin içerisine yumurtayı kırıp gerekli miktarda tuz atarak yavaş yavaş karıştıralım. Üzerine sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karışım iyice karışınca yavaş yavaş unu ekleyelim. Yoğurma işleminde hamurun kulak memesi kıvamında olması için hamurun un miktarını yavaş yavaş koyalım. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiği zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp bir kenarda iki saat kadar bekletelim. Hamur bekledikten sonra tezgâhın üstünde portakal büyüklüğünde bezeler halinde bezeleyelim. Mermerin üzerine un serperek hamuru yaklaşık bir santim kalınlığında açalım. Bıçak yardımıyla küçük kareler halinde hamuru kesip parçalara ayıralım. Böylece gerekli miktarda hamur açarak hamurun kızarmadan önceki aşamasını tamamlayalım.

Diğer taraftan ocağın içerisinde yaklaşık olarak 1 litre sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakalım. Yağ ısındığı zaman içerisine kestiğimiz hamurları bırakalım. Yağın iyice ısınması çok önemlidir. Bu sebepten hamurun bir tanesini içerisine bırakıp yağın gerekli miktarda ısınıp olmadığını kontrol edelim. Yağın yüzeyini kaplayacak kadar tencerenin içerisine hamurları bırakalım. Hamurları bırakırken dikkatli davranalım. Yağ sıçrarsa elimizin yanmasına neden olabilir. Bu sebepten dikkatli olalım. Arkalı önlü ve hamurları kızartıp servis tabağının içerisinde peçete koyup peçetenin üzerine hamurları çıkartalım. Böylelikle hamurun fazla yağının giderilmesini sağlayalım. Kabaran hamur kızartması servise hazırdır. İstenirse pofidik olması bakımından kızarmış hamurun ortadan kesilerek içerisind peynir domates gibi gıdalar koyarak servis edilmesi mümkündür. Yanında sıcak çay ile kabaran hamur kızartması yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 08:42:40
Kabaran Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kabaran Hamur Kızartması Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kabaran Hamur Kızartması"
Hamuru iyice yoğurduktan sonra neden 2 saat bekletiyoruz hamuru. Bu sürede hamur aşırı derecede mayalanmış olur. Üstelik bu kadar beklemek çok uzun bir süre. Hamuru mayalanması için yarım saat kadar bekletsek yetmez mi? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Menekşe . 02.10.2018 15:36:32
CEVAP YAZ
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ...
Tavuk But Kızartma
Tavuk But Kızartma
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,...
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d...
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık ...
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev...
Baget Kızartma
Baget Kızartma
Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ...
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim, ...
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b...
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltılar...
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık birçok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise biline...
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiçbir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir ve...
Tavada Balık Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekâlarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimiz...

 

Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baget Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tavada Et Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Patates Püresi Kızartması
Biber Kızartması Konservesi
Tavuk Göğsü Kızartma
İstiridye Mantarı Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Rendelenmiş Patates Kızartması
Fırında Baget Kızartma
Tavuk Biftek Kızartma
Karışık Kızartma
Zeytinyağlı Patates Kızartması
Kaşarlı Patates Kızartması
İşkembe Kızartması
Tavada Tavuk Kızartma
Patates Rendesi Kızartması
Sarımsaklı Patates Kızartması
Tavuk Baget Kızartma
Popüler İçerik
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço...
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks...
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ...
Biber Kızartması Konservesi
Biber Kızartması Konservesi
Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme...
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme...
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024