Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle çok sevdiği yiyeceklerdendir. Fakat aşırı yağlı olduğu için obeziteye karşı tehlike oluşturur...

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve hatta tatlısı bile oluyor. En yaygın olarak tüketilen beyaz tavuk etidir. Tav...

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem de çıtırlığı ile damak tadınıza hitap etmektedir. Aslında çıtır tavuğu her yaştaki ebeveyn sev...

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık büyüklü, küçüklü herkesin sevdiği bir besindir. Her damağa hitap eder. Oldukça lezzetli olan ...

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev için kurtarıcı ve pilavın yanında en çok hazırlanan yemeğidir. Misafirlerinize ya da aile bi...

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ile hazırlayabiliriz. Kırmızı ete göre fiyat olarak da daha uygun olan tavuk eti oldukça vita...

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim, fırında kuşbaşı tavuk kızartma tarifini paylaşmak istedim. Dileğe göre farklı etlerle veya se...

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk bonfile kızartması yapabilirsiniz. Tavuk bonfile kızartma çok pratik ve lezzetli bir tariftir....

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltılarında, 5 çayında gelen arkadaşlarıma devamlı yaparım çok beğenerek yiyorlar. Fırında u...

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık birçok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise bilinen patates ile hiçbir alakası yoktur. Tatlı Patates, patates ile bal kabağının karışımı arasın...

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiçbir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir ve bu babadan oğula geçen miras gibi "aşçılar arasında" tekrar edilip kalmıştır. Çoğu mutf...

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekâlarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren balığı maddi şartlar el verdiği sürece en az haftada 1 veya 2 gün tüketmeliy...

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukla tavuk çeşitleri kızartılarak daha fazla tüketilmektedir. İster dışarıda yemek yiyin isterseniz evde hazırlayın mutlaka çıtır olarak kızartmak için kullanılan yumurta ve galeta unu eşli...

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükseltici etkisi bulunmaktadır. Biber hemen hemen her yemeğe lezzet katan ve olmazsa olmaz sebzeler aralarında ilk sıralarda bulunur. Özellikle domates ile birleşip sos durumuna getirildiği ...

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyifli ve de lezzetli bir atıştırmalık yemesi için yapabilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlamanıza olanak veren leziz bir atıştırmalık tarifler arasında yer alan bu patates püresi kızartması ...

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceğimiz için yazdan cam kavanozlarda saklamaktayız. Kış aylarında aldığımız meyve sebzeler genellikle serada ve hormonla yetişmiş besinlerdir. Tamda bu sebepten dolayı yazdan çeşitli konserv...

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağlayan lovastatin isimli bir madde bulunduğu için yüksek kolesterolü olanlar rahatlıkla tüketebilir. İstiridye mantarı çiğ iken bile çok lezzetli olmasına rağmen kesinlikle pişirmeden tük...

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve hatta tatlısı oluyor. En yaygın olarak tüketilen bir besindir. Tavuğu, haşlanmış, pişmiş, rosto, tavuk suyu çorbası, tavuk göğsü gibi pek çok şekilde tüketebiliriz. Ayrıca tavuğun her tür...

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini almış olursunuz. Mantar kullanıldığı her yemekte oldukça farklı bir lezzet vermektedir. Ama sadece mantar kavurması bile inanın çok lezzetli olmaktadır. Çocukların pek alışık olmadığı ve tü...

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz patates kızartmasını bu şekilde de beğeneceksiniz. Hadi başlayalım o zaman.Rendelenmiş Patates Kızartması MalzemeleriYarım su bardağı sıvı...

Fırında Baget Kızartma

Fırında baget kızartma, Tavuk biz bayanların neredeyse her gün yemeklerimizde kullandığımız veya tavuğun kendisini ana menü olarak yaptığımız bir besindir. Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gel...

Tavuk Biftek Kızartma

Tavuk Biftek Kızartma, Tavuk biftek, etle yapılan her yemek severek yenilen yemek çeşitleridir. Etle yapılan yemekler hemen, hemen her evde sevilerek yenilir. Özellikle de tavuk etinden oldukça fazla yemek türü yapılmaktadır. Ama tavuk etinde çok dikkat etmeniz gereken bir kural vardır. Tavuğun organik ve mutlaka taze olması gerekir. Taze il...

Karışık Kızartma

Karışık Kızartma, mevsiminde toplanmış sebzelerle hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemeklerden bir tanesidir. Kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine varıncaya kadar günün her öğününde tüketilebilen kurtarıcı bir alternatiftir. Bazen fazla arta kalan sebzeleri değerlendirmek için bir araya getirip bu muhteşem lezzeti oluşturabilirsiniz. Haz...

Zeytinyağlı Patates Kızartması

Zeytinyağlı Patates Kızartması; Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere her ne kadar kızartmaları çok sağlıklı bulmasak da yemekten de vazgeçmiyoruz. Sabah kahvaltı da ya da çocuklar okuldan gelince hemen onlar için hazırlarız. Peki kızartma yaparken hangi yağı kullanacağız. Madem yemekten vazgeçmiyoruz en azından zararını en aza indirgeyelim:) ...

Kaşarlı Patates Kızartması

Kaşarlı Patates Kızartması, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve çok yağlı kızartmalara alternatif olarak tercih edilen kaşarlı patates kızartması birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle çocuklar tarafından tercih edilen kaşarlı patates kızartmasının yapılışı da çok pratiktir. Kaşarlı patates kızartmasının tarifi şu şekil...

İşkembe Kızartması

İşkembe kızartması, İşkembe denince akla gelen sanırım işkembe çorbasıdır. Pek bilinmese de işkembe kızartması işkembe çorbası kadar lezzetli ve faydalıdır. Kokusundan ve hazırlama sürecinden dolayı pek kimse işkembe ile uğraşmak istemez. Ancak sanıldığının aksine temizlenmiş olarak satılan işkembeyi birkaç saat sirkeli tuzda bekleterek kola...

Patates Rendesi Kızartması

Patates Rendesi Kızartması; Arkadaşlar genel olarak hepimiz patates kızartmasını çok seviyoruz. Özellikle de çocuklar için vazgeçilmez bir kahvaltılıktır. Bu işi daha da eğlenceli yapmak isterseniz patates rendesini de kızartın. Enfes ve de yemesi o kadar eğlenceli bir tariftir. Normal kızarttığımıza göre daha da kıtır kıtır bir kızartm...

Tavada Tavuk Kızartma

Tavada Tavuk Kızartma, Sofraların vazgeçilmez lezzetlerimden olan tavuğun kızartması da her yemeğe ve salataya yakışmaktadır. Birçok kez denediğim, beğeni toplayan, tavada tavuk kızartması tarifini sizinle de paylaşmak isterim.Tavada Tavuk Kızartma MalzemeleriYarım kilo tavuk kanat...

Sarımsaklı Patates Kızartması

Sarımsaklı patates kızartması, Sarımsaklı patates kızartması yapmaya başlamadan önce, bu yemeğin hem sabah kahvaltılarında harika bir çeşit olur hem de mükemmel akşam yemeği sofrasında da çok güzel bir çeşit olur. Sarımsaklı patates kızartması yapmaya başlamadan önce bu yemekle ilgili alacağımız malzemeleri sıralayalım.Bir...

Tavuk Baget Kızartma

Tavuk Baget kızartma, en iyi kızartma tekniği mısır unu ve galeta ununa bulanarak hazırlanmış tavuk baget kızartmasıdır. Herkes çok fazla haşlanmış tavuğu tüketmek istemez. Ancak dışını çıtır yapmak için malzeme kullanılarak yapılan tavuklar baharat eşliğinde muhteşem bir tat almaktadır. Her kadın tavuk baget kızartmasını kendine göre farklı...

Mısır Unlu Tavuk Kızartması

Mısır unlu tavuk kızartması, Çocuklarımızın yemek yerken bizleri ne kadar çok zorladığını herkes bilir. Çünkü gerçekten bazı çocuklar yemek yemek istemez, yemek beğenmez ve sürekli yemek seçerler. Ama bazı yemekler çocukların çok severek yediği yemeklerdir. Bunlardan bir tanesi de tavuk ile yapılan yemek çeşitleridir. Sadece çocuklar değil y...

Fırında Et Kızartma

Fırında et kızartma; birçok kişi tarafından sevilen hafif bir yemektir. Besin değeri etin içeriğinde bulunan değerler nedeni ile yüksektir. Zaman almadan ve sizi yormadan bir saat içerisinde hazırlanabilen bir yemektir. Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için ideal lezzetler arasındadır. Fırında et kızartması birçok yemeğin yanında da sunum ...

Baharatlı Ekmek Kızartması

Baharatlı Ekmek Kızartması, Özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ekmek kızartması birçok kişi tarafında tercih edilmektedir. Özellikle çocuklar tarafından sevilerek yenilen ekmek kızartmasının farklı tarifleri bulunmaktadır. Ekmek kızarması sade sos ile yapıldığı gibi baharatlı da yapılmaktadır. Ev hanımları hem bayatlayan ekmek...

Çıtır Tavuk Kızartma

Çıtır tavuk kızartması, Ülkemizin ana yemeklerinden olan tavuk, çok sık tüketilen bir besin kaynağıdır. Tavuğun kendisi kadar suyunun da insan vücudundaki hücrelerin büyümesi için gerekli olan protein ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Haşlanarak tüketilen tavuk etlerindeki bazı vitaminler pişirme suyuna geçer ve bu besinler değeri ...

Tavada Ekmek Kızartması

Tavada ekmek kızartması, yani yumurtalı ekmeğe hayır diyebilen çok az kişi vardır diye düşünüyorum. Ekmek kızartması bayat ekmekleri değerlendirebilmek için çok iyi bir fırsattır. Ülkemizde her gün binlerce insanın karnını doyurabileceği kadar ekmek çöpe atılmaktadır. Bizler ekmeğin kıymeti bilmezken dünyanın farklı ülkelerinde insanlar...

Hindi Kızartması

Hindi Kızartması, Özellikle kalabalık misafirlerimizin olduğu günlerde, hindinin vazgeçilmez bir yemek olduğu yılbaşında aşağıda vereceğim tarif ile pratik bir şekilde hindi etini misafirlerinize ikram edebileceksiniz.Not: Fırında veya tencerede yapacağımız hindi kızartmalarında hindinin üzerine parçalar hali...

Kuru Patlıcan Kızartması

Kuru Patlıcan Kızartması, Yazın lezzetini kışında tatmak amacıyla bazı sebzelerin kurutması yapılmaktadır. Bu sebzelerden biri de hiç kuşkusuz kuru patlıcandır. Ev hanımları hem sağlıklı beslenme hem de aile bütçesine katkı da bulunmak adına yazın bol ve ucuz olan patlıcanları kurutmaktadır. Kuru patlıcan özellikle Antep yöresinde meşhurdur....

Patlıcan Kızartması Sosu

Patlıcan kızartması sosu: patlıcan hemen hemen herkesin severek tükettiği bir sebze çeşididir. Turfanda patlıcan ile hazırlanan yemeklerin lezzetine doyum olmaz. Patlıcan kebap, patlıcan oturtma, Alinazik ve daha bir sürü patlıcan yemeği her biri birbirinden lezzetli ve zahmetli yemekler. Oysa patlıcanı kabak, patates ve biberle birlikte kız...

Fırında Ekmek Kızartması

Fırında ekmek kızartması kolaylıkla hazırlanabilecek ve bir o kadar da lezzetli tariflerdendir. Bu fırında kahvaltılık ekmek dilimleri sık seçilen kahvaltılıklardan biridir. Bu ekmek üstü kahvaltılıklar, neredeyse her hanede tanınmış ve eminim sıkça yapılmış olan kolay lezzetlerdir. Üstelik damak zevkinize uygun olarak ekmeklerin üzeri ...

Değişik Patates Kızartması

Değişik patates kızartması için yapmanız gereken önce uyumlu patatesi seçmek. Su ölçüsü az, nişastalı patatesler seçmelisiniz. Eski patateslerin nem ölçüsü kıtır patatese yönelik olarak yetersizdir. Elinizde eskiyen patates varsa süper olu. Ama yoksa da elbette dünyanın sonu değil yine de kızartma yapabilirsiniz....

Dana Kızartma

Dana Kızartma; Her bir tanesi 150 gram gelmiş olan dört tane dana eti dilimini kasapta dövdürün. Daha sonra tuzlayın. Sonra biberleme işlemi yapın. Daha sonra una bulayarak 30 gram tereyağının ve dört kaşık olacak olan zeytinyağının içine güzelce atın. Adaçayını, tuz ve biberini güzel bir şekilde serpiştirin. Dana etlerinin iki tarafı d...

Beyaz Peynir Kızartması

Beyaz peynir kızartması, lezzeti ile oldukça harika bir tada sahip olan atışmalık olarak kullanılan bir tariftir. Özellikle kahvaltı da vazgeçilmez bir ürün olan beyaz peynir daha farklı bir halde kullanılarak kızartılır. Hem daha güzel bir tada sahip olurken hem de daha hafif bir kıvam haline gelmektedir. Yapımı ile de oldukça kolay ve...

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, yapılışı çok kolay gibi görünse de çok dikkatli olmak gerekir. Püf noktalarına dikkat edilerek pişirilmelidir. Aksi halde, biftek sertleşir ve kayış gibi olur. Biftek kızartmasından hiç tat almayabilirsiniz. Biftek kızartması yaparken, püf noktalara dikkat ettiğiniz zaman, yumuşak ve çok lezzetli bir yemek...

Fırında Köfte Kızartma

Fırında Köfte Kızartma, köfte çoğunlukla çocuklar tarafından en çok tüketilen besindir. İçinde kullanılan malzemeler ile farklı tatlarda çeşitli köfteler hazırlanmaktadır. Hangi memlekete giderseniz gidin kendine özgü malzemeler kullanılarak değişik köfteler hazırlamaktadırlar. Ayrıca piknik keyfinde mutlaka köfte mangalda yapılmaktadır. En ...

Biber Kızartması Sosu

Biber kızartması sosu, biber kızartması çok sevilerek tüketilen kızartma türlerinden biridir. Farklı soslar ile de daha lezzetli bir hal alır. Hem sabah kahvaltılarında hem akşam yemeklerinde meze olarak tüketilir. Biber kızartması yaparken kırmızı biber kızartmasına yoğurtlu sos yakışırken yeşil biber kızartmasına domatesli sos daha da yakı...

Haşlanmış Patates Kızartması

Haşlanmış Patates Kızartması; Haşlanmış patates kızartması kahvaltılarımız veya atıştırmalık yiyecek için oldukça lezzetli ve basit bir tariftir.Haşlanmış Patates Kızartması İçin Gerekli MalzemeleriZeytinyağıTuzPul biberKimyon3 adet orta boy patates<...

Kızartma Çeşitleri

Kızartma Çeşitleri; Kızartma, yaz, kış vazgeçemediğimiz hem çocukların hem de büyüklerin büyük bir keyifle yediği pratik bir yemek çeşididir. Aynı zamanda meze olarak da çoğu zaman kullanılmaktadır. Kızartmanın birçok çeşidi yapılmaktadır. Et kızartmaları, tavuk kızartmaları, sebze kızartmaları, balık kızartmaları gibi birçok çeşidi olan kız...

Yoğurtlu Havuç Kızartması

Yoğurtlu havuç kızartması, aslında yapılışı en kolay yemeklerden biridir. Hem kolay hem de oldukça lezzetli olan bu yemeği hiç mutfağa girmemiş insanlar bile çok kolay bir şekilde yapabilir. Zaten biraz önce vereceğim tarif ile bu yemeği en kolay şekilde yapabilirsiniz. Yoğurtlu havuç kızartması, lezzetinin yanı sıra insanlar için çok müthiş...

Mayasız Hamur Kızartması

Mayasız Hamur Kızartması, Kahvaltıya önem verenler ve çocukları için hem besleyici hem de pratik bir şeyler hazırlamak isteyenler için mayasız hamur kızartması tam size göre. Günlerden pazar ve benim ufaklık pek bir şey yemeyen bir çocuk ne yapsam da bir lokma boğazından geçse diye çabalar dururum. Düşünün enfes bir kahvaltı masası ha...

Fırında Biber Kızartması

Fırında Biber Kızartması, Birçok sebzeden kızartmaya yaparız. Kızartmaları hemen hemen herkes severek tüketir. Birçok çeşidini yaparız kızartmaların. Soslu, yoğurtlu ve sade daha birçok çeşidi vardır. Bir çoğumuz kızartmayı fazla tercih etmez, çünkü çok ağır olur ve kilo aldırır. Kızarmaları da hafif yapmanın yolu vardır. Bol yağ da kızartma...

Et Kızartma

Et kızartma, herkesin çok sevdiği bir yemektir. Et kızartma çok lezzetli oluyor. Herkesin yapabileceği kolay bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Sade de yiyebilirsiniz ya da pilavların yanında da tüketebilirsiniz. Etler yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir menüdür.Kı...

Fırında Patates Kızartması

Fırında patates kızartması, Patates kızartmasını, sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Sağlığımızdan ödün vermeden, nasıl yapıp tüketebiliriz diyorsanız, mutlaka fırında patateskızartmasını denemelisiniz. Fırında patates kızartması yaparken, damak tadınıza göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, pa...

Yoğurtlu Kızartma

Yoğurtlu kızartma, yoğurtlu kızartma da diğer sebze kızartmalarından farksız bir şekilde hazırlanır ve son olarak yoğurtlu sarımsaklı bir sos ile birleştirilir. Bu nedenle kahvaltılarda pek tercih edilmez. Daha çok öğlen yemeklerinde, beş çaylarında, günlerde, akşam yemeklerinde tercih edilir. Yoğurt ilave edilmesi hem kızartmanın ağırlığını...

Balık Kızartma

Balık Kızartma, Balık son derece faydalı olan deniz ürünlerinden en lezzetli olanlarından birdir. Pek çok kişinin zekâ açısından da faydalı olması sebebiyle tükettiği bilinir. Balık, çocuklarda ve öğrencilerde, özellikle sınav zamanlarında ve okul derslerinde başarının hedeflenmesinde alınması gereken gıdalardandır. Sadece zekâyla sınırlı ol...

Fırında Tavuk Kızartma

Fırında Tavuk Kızartma: Yemek davetlerinde ana yemek olarak en çok tercih edilen yemek çeşididir. Yapılması kolay ve lezzetli bir yemektir.Fırında Tavuk Kızartma Malzemeleri1 bütün tavuk2 su bardağı sıvı yağ (İsteğe göre tereyağı da konulur.)1 çay bardağı yoğurt1 ...

Cipsli Tavuk Kızartma

Cipsli Tavuk Kızartma, Türk mutfağında kek, pasta, börek, yemek çeşitleri oldukça fazla bulunmaktadır. Türk mutfağı ülkeler arasında en çok tercih edilen sevilen bir mutfaktır. Türk mutfağının yemek kültürünün ne kadar çok çeşitli, güzel olduğu neredeyse herkes tarafından bilinir. Sabah kahvaltılarında, öğlen çayların yanında, akşam yemekler...

Galeta Unlu Patates Kızartması

Galeta unlu patates kızartması, tarifi birçok kişinin belki de ilk kez duyacağı bir tarif olacaktır. Patates kızartmalarını şimdiye kadar birçok farklı şekillerde yaptık hazırladık. Fırında, yağda, salatası ve galeta ununa bulanan patates kızartması tarifi. Eminim bunu da çok seveceksiniz. Bu galeta unlu patates kızartmasını sabah kahvaltısı...

Bütün Tavuk Kızartma

Bütün tavuk kızartma: Tavuk yemeyen pek az insan vardır sanırım. Tavuk bence bir bayanın ne pişirsem derdine derman olan bir besindir. Bir adet tavuk ile birkaç çeşit yemek yapabilirsiniz. Üstelik tavuk kullanarak yapılan bir dünya yemek çeşidi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından da haftanın iki günü tavuk eti tüketmenin doğru olduğunu dü...

Domatesli Biber Kızartması

Domatesli Biber Kızartması, biber çoğunlukla kızartma olarak tüketilmektedir. Patates kızartmasının ve domates sosunun yanına en çok yakışan sebze biberdir. Ayrıca besleyiciliği bakımından tüketmek faydalıdır. Biber ister acı olsun isterse tatlı olsun her damak tadına ayrı hitap etmektedir. Genellikle çocuklar biber acı olduğu için yemez, an...

Zeytinyağı İle Kızartma Yapılır Mı

Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Yapılabilir. Fakat ilk olarak da 2 özelliğe ilgi etmek gereklidir. Birincisi zeytinyağının asitlik derecesinin az olması kızartma yağı olarak da kullanılması bakımından daha uygundur. Asitlik derecesinin az olması şu manaya gelir. Saf, sızma veya virjin haldeki zeytinyağı değil de riviera olarak da ad...

Çipura Kızartma

Çipura Kızartma; Halk arasında adı çupra olarak da bilinen bu lezzetli balık genelde Akdeniz bölgesindeki sularda yaşar. Benim gibi Ege kıyılarında tatil yapmayı seviyor ve zıpkın ile avlanıyorsanız çiftlik çuprası yerine kendi vurduğunuz çuprayı hazırlamanızı ve afiyetle yemenizi tavsiye ederim. Ege ve Akdeniz bölgesindeki suların gelişimle...

Yumurtalı Patates Kızartması

Yumurtalı patates kızartması, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez muhteşem lezzet ikilisi, yumurta ve patates. Büyük küçük demeden her yaşın severek yediği bu gıdaların organik ve sağlıklı olmasına dikkat edelim. Özellikle yumurta alırken organik çayır yumurtası olmasına özen gösterelim. Market raflarından aldığımız yumurtaların tarihlerine mu...

Diyet Patates Kızartması

Diyet Patates Kızartması, Patates kızartmasını sevmeyen bir insan hayal bile edilemez fakat, trans yağların kızartılan patatesleri saatli bir bombaya dönüştürdüğünü de unutmamak gerekiyor. Trans yağ kullanılması halinde kilo aldıracak olmasının kesinliği bir tarafa, kalp hastalıkları, kanser ve diyabete çıkardığı davetiye çıkardığı da yapıla...

Fırında Sebze Kızartma

Fırında Sebze Kızartma, Birçok yemeği sağlıklı ve besleyici olması için yağda kızartmak yerine fırında olması daha sağlıklıdır. Yağda yapılacak birçok yemek aynı lezzette fırında da pişirilebilir. Buna fırında sebze kızartma da dahildir.Fırında Sebze Kızartma İçin Gerekli Malzemeleri2 adet ...

Fırında Bayat Ekmek Kızartması

Fırında Bayat Ekmek Kızartması, Ne yazık ki ülkemiz de ekmek israfı çok fazladır. Ekmeği çöpe atmamak için bayat ekmekleri değerlendirmemiz gerekiyor. Artık ekmek ile birçok yemek ve tatlı bile yapılmaktadır. Ekmekten çok güzel kızartmalar da yapılır. Kızartmalar çocuklarımızın vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Ekmek kızartması her damağa hita...

Tavuk Ciğeri Kızartması

Tavuk Ciğeri Kızartması, tavuk ciğeri kızartması özellikle tadına doyamayacağınız çok lezzetli bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Genellikle tavuk ciğeri kızartmasını pek çok kişi sevmez ve tüketmez. Ancak sakatat tarzı yemekler tüketmek sağlık açısından da faydalıdır. Ciğer mutlaka kıvamında pişmelidir, eğer çok fazla pişirirseniz ciğer hem kur...

Tavuk Kanat Kızartma

Tavuk kanat kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Tavuğu her şekilde yapıp yiyebilirsiniz. Çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuğun birçok yemeği vardır. Haşlanmış, pişmiş, rosto, tavuk suyu çorbası, tavuk göğsü gibi pek çok şekilde tüketebilirsiniz. Tavuğun çorbası, yemeği hatta tatlısı oluyor. Hepsi de çok güzel oluyor. Tavuk yüksek miktar...

Somon Kızartma

Somon Kızartma, omega 3 bakımından en zengin olan balık türü elbette ki somondur. Özellikle sağlık açısından oldukça faydalı olan somon balığını sık tüketmek gerekmektedir. Somon balığı çok yağlı bir balık olmasından dolayı fırın ya da ızgarada hazırlanması çok daha faydalı olmaktadır. Ancak kültürümüzde balığı genellikle kızartma şeklinde t...

Fırında Köfte Patates Kızartması

Fırında Köfte Patates Kızartması, köfte ve patates genellikle birbirinden ayrılmayan ve sevilerek tüketilen gıdalardır. Evde annelerimiz ya da dışarıda arkadaşlar ile buluşulduğu zaman çoğunlukla köfte patates daha fazla tüketilmektedir. Çocuklar ayrı da olsa beraberde olsa köfte ve patates onlar için vazgeçilmez bir lezzettir. Aslında patat...

Patlıcan Kızartması

Patlıcan Kızartması: Birçok kişi tarafından severek tüketilen sebze yemeği olan, patlıcan kızartması sofralarımızın gözdesi olmaktadır. Patlıcan farklı çeşitlerle de sunuma hazırlanır (İmam bayıldı, patlıcan musakka, patlıcan tava ve patlıcan kızartması.). Bu sevilen sebze sağlığa da çok faydalıdır ve şifa dağıtır.<...

Yufka Kızartması

Yufka kızartma hem kolay bir tarif hem de göz dolduran güzel bir sunumlar sofralarımızın baş tacı olur. Öncelikle özel misafirlerimize güzel yemekler yapıp onlara ne kadar önemli olduklarını hissettirebiliriz. Çocuklarımızla beraber yaparak onlarla vakit geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu birlikte keşfedebilir, aramızdaki bağları kuvvetlendirer...

Kanat Kızartma

Kanat kızartma, tavuk severlerin en çok tükettiği tavuk parçası kanattır. Kızartması mangalı her şekilde başka lezzetlidir. Pilavların yanına çok yakışır. Pilav kanat kızartması salata işte size çok leziz bir akşam yemeği önerisi. Yapımı da oldukça basittir. Çıtır çıtır bir tavuk lezzetine kim hayır diyebilir. Tavuk kanatları damak tadına gö...

Patates Kızartması Sosu

Patates toprak altın da yetişen bir bitkidir. Patates diğer sebzelerden farklı olarak ürer. Çünkü patates tohum ile üremez kendiliğinden ürer. Patatesten birçok yemek yapılır. Türkiye'de patatesin girmediği mutfak yoktur. İster çeşni olarak isterseniz de tek başına yemeği yapılır. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Özellikle patates kızartmas...

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması

Yağ çekmeyen hamur kızartması, kahvaltılara, çay saatlerine eşlik edecek mükemmel bir pişi türüdür. Hazırladığınız hamur kızartmasının yağ çekmemesi için, hamuru karbonatla yoğurmanız gerekir. Kuru maya, yaş maya kullanılırsa, kızartma sırasında daha fazla yağ çeker. Bu şekilde hazırladığınız pişilerin hem lezzeti daha güzel olur hem de fazl...

Fırında Soslu Patates Kızartması

Fırında Soslu Patates Kızartması; Büyük küçük herkesin severek yediği patates, fırında yapılan lezzetleri ile de büyük beğeni toplamaktadır. Oldukça önemli bir karbonhidrat olan patates, özellikle çocuklar açısından faydalı bir besindir. Kızartma sevmeyenler için, benim de bir birçok kez denemiş olduğum, fırında soslu patates kızartması tari...

Peynir Kızartma

Peynir Kızartma; bu kahvaltılık peynir kızartması ve son zamanlarda yapılan, tariften bile sayılmamaktadır. Genellikle hellim peynirinden değil de köy peynirinden yapılır fakat hellim peynirinden de yapılabilir, fark eden bir şey yok her ikisini aynı biçimde kızartılır. Sadece hellim peynirde her marka aynı değil bazısı fazla su bırakıyor, k...

Tavuk Kızartma

Tavuk kızartma yurdumuzda en çok tercih edilen yemeklerin başında gelmektedir. Tavuğun bütün olarak fırınlanarak kızartılması, kanat olarak veya baget olarak kızartılması gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Oldukça çabuk hazırlanabilen tavuk kızartma yemekleri ev hanımlarının kısa sürede üstesinden gelebildiği kolay bir yemektir. Tavuk kızartma birço...

Yoğurtlu Biber Kızartması

Yoğurtlu biber kızartması, yoğurtlu biber kızartması yemeklerin yanına harika bir mezedir ve oldukça da lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır. Kahvaltı sofralarından akşam yemeği sofralarına kadar her öğünde tüketilebilecek bir lezzete sahiptir. Bu kadar lezzetli bir tadın yapımı çok yorucu olur sanırdım yapmadan önce. Oysaki oldukça pratik v...

Domates Soslu Patates Kızartması

Domates Soslu Patates Kızartması, patates kızartmasını kim sevmez ki, bir de üzerine domates sosu muhteşem bir lezzettir. Hem çocuklar tarafından hem de büyükleri tarafından en çok tüketilen yemek çeşididir. Özellikle patates kızartmasının yanına bir de sebzelerden kızartarak üzerine domates sosu ile keyfine doyulamayacak bir tat yakalarsını...

Az Yağlı Patates Kızartması

Az yağlı patates kızartması, özellikle çocukların en fazla tükettiği yiyecekler arasında patates kızartması yer alır. Patates kızartması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Uygun malzemenin doğru olarak seçilmesi patates kızartmasının daha lezzetli olmasını sağlar. Sapsarı patates kızartması yapmak için nişasta oranı yük...

Kızartma Kaç Kalori?

Kızartma kaç kalori, sebzeler sağlık açısından oldukça zengin besin kaynaklarıdır. Kızartma en sık tercih ettiğimiz pişirme yöntemlerinden birisi olmasına rağmen dikkatli kızartılmadığı sürece yanlış bir yöntem olduğu için sağlıklı besinler zararlı bir hal alıyor. Patlıcan, biber ve patates gibi sağlıklı olan ürünler birçok kişi tarafın...

Fırında Bütün Tavuk Kızartması

Fırında bütün tavuk kızartması, yediden yetmişe neredeyse herkes kızarmış tavuk sever. Özel olarak hazırlanması gereken fırında bütün tavuk kızartması görüntüsü ile iştah açıcıdır. Fırında bütün tavuk kızartması özel akşamların ve davet sofralarının baş tacı olan bir yemektir. Fırında bütün tavuk kızartması aslında riskli bir yemektir. Çünkü...

Yağda Hamur Kızartması

Yağda Hamur Kızartması, hayvansal veya bitkisel ürünlerden elde edilen yağ ile undan yapılan hamurun pişirilmesiyle oluşan bir tür besindir. Hayvanlardan elde edilen sütün belirli aşamalardan geçirilmesiyle yağ elde edilir. Bitkilerde ise yağ oranı yüksek olan bitkilerden edilen besin kaynağıdır. Hayvanlardan tereyağı, iç yağı, kuyruk yağı e...

Yumurta Kızartması

Yumurta Kızartması, Yumurta özellikle kış ayların da çok daha fazla tüketilen ve son derece sağlıklı bir besindir. Yumurtanın kullanıldığı yerleri bir düşünürsek aynı zamanda çok yönlü bir besin kaynağı olduğunu ve hemen, hemen her alanda sevilerek kullanıldığını görürüz. Örneğin tatlı yapımı çeşitli yemeklerin olmazsa olmazlarından olması s...

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle İç Anadolu bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen bulgurun birçok yöresel bulgur yemeği vardır. İç Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biri olan bulgur köftesi kızartması da hem ekonomik hem de çok basit bir yemek türüdür. Bulgurun faydaları saymakla bitmez. Bulgur köftesi kızartmasını yoğurt ile bir a...

Makarna Kızartması

Makarna Kızartması, Hazırlaması son derece kolay ve pratik olan makarna kızartması makarna yapmaya hevesli çocuklar bile kolaylıkla hazırlayabilir. Makarna kızarmasını hazırlamak için öncelikle makarnaları sıcak suda haşlamanız gerekir. Bu nedenle kızarma işlemini de çok kısa bir süre içinde tamamlayıp hemen sıcak olarak servis edebilir...

Fırında Kabak Kızartması

Fırında kabak kızartması: Fırında hazırlanan kabak kızartması birçok kişi tarafından sevilen hafif bir yemektir. Besin değeri kabağın içeriğinde bulunan değerler nedeni ile yüksektir. Zaman almadan ve sizi yormadan yarım saat içerisinde hazırlanabilen bir yemektir. Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için ideal lezzetler arasındadır. Fırında ...

Kalamar Nasıl Kızartılır

Kalamar nasıl kızartılır, Farklı deniz ürünleri seviyorsanız kalamar tam da size göre. Evde pek kimsenin yapmaya cesaret edemediği kalamar aslında kolay bir tariftir. Ancak yapım aşamalarını takip etmek gerekmektedir. Günümüzde balık satan reyonlarda taze olarak bulunabildiği gibi donmuş olarak da marketlerde kalamar bulmak mümkün. Şimdi sır...

Kabaran Hamur Kızartması

Kabaran Hamur Kızartması, bu tarif oldukça lezzetli yemekler içerisinde yer alır. Özellikle sabah kahvaltılarında yapılması muhteşem olur. Puf puf durmaları sebebiyle çocukları tarafından sevilerek tüketilir. Hafta sonları kahvaltılarında çocuklarınızla birlikte yapacağınız kızartmalar arasında yer alır. Doyurucu olmasının yanında lezzeti ba...

Dondurulmuş Patates Kızartması

Dondurulmuş Patates Kızartması, Dondurulmuş patates kızarması her zaman sevilerek yenilen ve her insanın çok severek yediği bir lezzettir. Doğranarak derin dondurucuda dondurulup istendiği anda pratik olarak hazırlanacak dondurulmuş patates kızarması derin dondurucuda 6 ay bekletilebilir. Canınızın istediği anda dondurucudan çıkararak çözülm...

Turşu Kızartması

Turşu Kızartması; Arkadaşlar bildiğiniz üzere turşunun Türk mutfağında çok önemli bir yeri vardır. Kışın bütün salçalı yemeklerin yanında doyasıya yediğimiz turşudan vazgeçemeyiz. Sonbahar mevsimi oldumu annelerimiz bidon bidon her çeşitinden yaparlar ve kış bitiminde turşuda bitmiş olur:) Bugün ki tarifimiz de turşu kızartması yani bil...

Fırında Peynirli Ekmek Kızartması

Fırında peynirli ekmek kızartması, Hemen hemen hepimizin evinde en sevilen ekmek taze ekmektir ve bayat ekmek genellikle yenilmek istenilmez. Eğer sizlerde böyle bir sorun ile karşılaşıyorsanız bayat ekmeklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Hatta hemen yapamayacak durumdaysanız hemen derin dondurucuya atın ve ilk fırsatta bu tar...

Peynirli Hamur Kızartması

Peynirli Hamur Kızartması; Değerli arkadaşlar şimdi sizlere oldukça kolay bir o kadar da lezzetli olan peynirli hamur kızartması tarifimi vereceğim. Bu tarifimi kahvaltıda, beş çayında zevk alarak yiyebilirsiniz. Hatta sarımsaklı ve naneli hazırladığınız yoğurtlu sosa banarakda tv karşısında zaman geçirebilirsiniz. Şimdi dilerseniz tarifime ...

Tavada Kanat Kızartma

Tavada Kanat Kızartması; Beyaz et gurubundan olan tavuk eti haftalık yemek listemizde en az bir kere olmalıdır. Bunu haşlama, kızartma ya da fırında yapmak tamamen sizin tercihiniz. Tavuğun herhangi but, kanat ya da göğüs bölümünü seçmekse damak zevkinize kalmıştır. Ben de şimdi sizlere tavada kanat kızartması tarifini vereceğim. Beğe...

Kereviz Kızartması

Kereviz kızartması; Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahiptir kereviz. Kereviz sevmeyenlerin bile ön yargılarını yok edecek bir tariftir kereviz kızartması. Kerevizin bedene ve cilde çok faydası vardır. Kerevizin bildiğiniz üzere sadece yemeği ve salatası dışında kızartması da yapılır. Çok lezzetli bir yemek türüdür ayrıca.

Soslu Kabak Kızartması

Soslu Kabak Kızartması; bu tarifimiz çocuklara severek yemedikleri kabağı daha da eğlenceli hale getirerek yedirebileceğiniz bir tariftir. Hatta hiç kabak sevmeyen çocuklar kabağı sevmeye başlayacaklar. Hatta siz ebeveynler bile bu tariften sonra kabakla barışık olacaksınız. Şimdi tarifime geçeyim.Soslu Kabak Kız...

Kahvaltılık Hamur Kızartması

Kahvaltılık Hamur Kızartması, Çok pratik ve yağda kızarmasına rağmen yağ çekmeyen kahvaltılık hamur kızartması aynı zamanda çok da bereketlidir. Bir açma hamurdan birçok küçük hamur bezeleri oluşturabilirsiniz. Hamur kızartmasına yumurta ve yoğurt katabileceğiniz gibi sadece un, su ve tuzdan da hazırlayabilir hatta kabartma tozu yerine ...

Karnabahar Kızartması

Karnabahar kızartması, karnabahar kendine özgü tadı olan faydalı bir sebzedir. Yemek, salata, çorba, turşu yapımında sıkça kullanılır. Tat olarak çok sevilen bir sebze olmasa da sağlık için yararları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklarda mutlaka yer alması gereken bir sebzedir. Turpgiller familyasına ait olan karnabahar, beyaz çiçekl...

Fasulye Kızartması

Fasulye Kızartması; Daha önce sulusunu, kavurmasını ya da yoğurtlamasını çokça yaptığımız yeşil fasulyeyi bu seferde kızartıyoruz. Oldukça basit, lezzetli ve de masrafsızdır. Sadece un ve yağ gerektiren bu kolay tarifimi sizlere vermeye başlayayım. Hadi kolay gelsin.Fasulye Kızartması Malzemeleri

Sodalı Hamur Kızartması

Sodalı Hamur Kızartması; bu tarifimde yine oldukça lezzetli çerez türü bir lezzettir. Çocuklarında ilgisini çeken sodalı hamur kızartması cipse de biraz benzediği için anneler özellikle çocuklara yönelik hazırlarlar. Dilerseniz bu eğlenceli tarifime başlayayım.Sodalı Hamur Kızartması Malzemeleri...

Domates Kızartması

Domates kızartması, Domates Türk mutfağında yemeklerin hemen hemen hepsinin içerisinde yer alan bir sebzedir. Domates hatta en çok tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Bu bizim içinde geçerli olan bir durum. Her yemeğe yakışan, her yemeği rahatlık ile yapılabilecek olan bir sebzedir domates. Sabah kahvaltılarında, salatalarda, yemekle...

Kanat Nasıl Kızartılır

Kanat nasıl kızartılır; Tavuk en çok tüketilen bir besindir. Tavuğun çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bunlardan birisi de kanat kızartmadır. Tavuk protein bakımından çok zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda da vitamin ve mineral kaynaklarından birisidir. Tüm dünyadaki restoranların hepsinde satılan tavukların yarıdan fazlası kızarmış tavuk...

Fırında Brokoli Kızartması

Fırında brokoli kızartması, farklı bir yemek olarak brokolinin özel hazırlanan sos ile fırına atılarak kızartılan yemek tarifidir. Brokoli içinde bulanan vitamin, demir ve protein gibi sağlık açısından önemli yere sahip olan besin değerlerini içeren bir sebze çeşididir. Bu sebepten dolayı yemeklerinin yapılıp tüketilmesi de oldukça önem...

Fırında Palamut Kızartma

Fırında palamut kızartma: eşsiz bir lezzettir. Birçok kişi tarafından sevilen bu lezzet kış aylarında sık sık yapılmaktadır. Omega 3 tarafından zengin olan bu yemek hem besleyici hem de doyurucudur. Palamut balığının içeriğinde bulunan vücudun ihtiyacı olan birçok değer kişiye sağlık vermektedir. Bunun için mümkün olduğunca sık bir şekilde s...

Çıtır Patates Kızartması

Çıtır Patates Kızarması, küçük veya büyük hemen her yaşın severek tükettiği bir yiyecektir. Evet patates kızartmasını herkes çok sever ama, o çıtır çıtır kıvamı her pişiren yakalayamaz. Bunu başarabilmek için aşağıda size vereceğimiz tariften ve püf noktalarından yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin.Çıtır Patates Kı...

Hamsi Kızartma

Hamsi Kızartma: Marmara ve Karadeniz'deki balıkçıların en gözde balığı olan hamsi denizden çıkartılıp, sofraya gelene kadar zor ve meşakkatli bir ustalık ister. Yakalandığı zaman vücudu yağlandığı için en lezzetli balık türü olarak bilinir ve balığı çok tüketen kişilerin tercih ettiği balık türüdür.Hamsi Kızartma...

Fırında Hamsi Kızartma

Fırında Hamsi Kızartma, mutlaka her mevsim tüketmemiz gereken en önemli besin maddesinden birisi de balıktır. Özellikle kış mevsimi hamsi bolluğundan dolayı en az haftada iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü kış mevsiminde aldığımız hamsi tazedir. Zaten balık alırken dikkat edilmesi gereken husus ise mevsiminde ve taze balık alınmasıdır...

Sosis Nasıl Kızartılır

Sosis Nasıl Kızartılır: Sofralara renk katan sosis birçok kişinin damak tadına hitap etmiştir. Sosis tokluk hissi oluşturduğu için diyet listelerinde de yerini almaktadır.Sosis Kızartmak İçin Gerekli Olan Malzemeleri1 Paket çubuk sosis1 Çay bardağı sıvı yağKekikTu...

Mantar Kızartması

Mantar kızartması, mantar çok sevilen yiyeceklerin başında gelir ve girdiği her yemeğe çok yakışır. Mantar kızartması ise başlı başına bir yemektir. Mantar kızartması ister sebzeli ister sade yapılabilir. Tercihe göre her öğünde tüketilebilir. Farklı malzemeler kullanılarak birçok mantar kızartma tarifi yapılır. Bu tariflere bakalım.

Patates Kızartması

Patates Kızartması, ile ilgili bilgileri paylaşmadan önce, bu kızartmanın çocuklar tarafından çok beğenilmesi ve kendi istekleri ile severek yemeleri, annelerin bu kızartmayı daha fazla yapmasına sebep olur. Çocukların çoğuna kızartmayı sabah, akşam yapsak bile yine sorunsuz bu yemeği yemeklerini sağlar. Patates kızartması yapmanın nasıl kol...

İçli Köfte Tarifi Kızartma

İçli Köfte Tarifi Kızartma: İçli köfte yapımı çok zor yemesi çok kolay ve keyifli bir yemek çeşididir. Ülkemizde genel olarak doğu bölgesinde yapılıp tüketilen köfte oldukça zahmetli aynı zamanda fazlasıyla da lezzetli bir yiyecektir. Hatay, Gazi Antep Gibi illerle adını duyursa da son yıllarda Ülkemizin her köşesinde sevilerek tüketilmekted...

Galeta Unlu Tavuk Kızartma

Galeta unlu tavuk kızartma, tavuğun belki en zevkli hazırlanan tariflerinden biridir. Özellikle tavuk göğüs etini sevmeyenlere bu tarifi önerebiliriz. Tavuk göğüs etinin en lezzetli hali çoğu kişiye göre galeta unlu tavuk kızartma tarifidir. İster sıcak, isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz. Soğuk tercih ederseniz, sandviç gibi yapabilir...

Ciğer Kızartma

Ciğer Kızartma, en kolay hazırlanan yemek çeşidinden birisidir. Genellikle pek çok kişi sakatat tüketmekten hoşlanmaz, ancak insan vücudunun bu gıdalara almasına da ihtiyacı vardır. İster ciğeri sote olarak hazırlayın isterseniz kızartma olarak yapın. Çocuklar için oldukça faydalı olan bu besin sevmediklerinden dolayı ebeveynleri yedirmezler...

Fırında Balık Kızartma

Fırında balık kızartma yapımını anlatmadan önce, önemli davetlerin vaz geçilmez yemeklerinden biridir. Ayrıca sağlık açısından son derece sağlıklı olan balığı, haftada en az bir kere tüketmeliyiz. Özellikle de çocuklarımızı balık yemeye tevik etmeliyiz. Şimdi birlikte fırında hamsi kızartma yapalım.Fırında Balık ...

Kızartma Börek

Kızartma börek, Ülkemizde hamur işi sevilerek yenen bir özel tattır. Hemen hemen her evde kolaylıkla yapılır. Hem çok hafif ve doyurucu hem de çok lezzetlidir. Büyük küçük demeden her yaşa hitap eden börekler, lezzetiyle de konuştururlar. Okula giden çocuklarımızın beslenme çantalarına koymak için vereceğim tarif çok besleyici olacaktır ve ç...

Kızartma

Kızartma, yağın içinde herhangi bir besin maddesinin ısıtılıp, pişirilmesi işlemidir. Kızartma için genelde yağ kullanılır. Besin maddeleri yağların içinde çok yüksek sıcaklıklara kadar çıkar. Bu yağlar hayvansal yağ veya bitkisel yağ olabilir. Hayvansal yağlar başka bir deyişle doymuş yağlar veya katı yağ dediğimiz yağlar, hayvansal ür...

Kalamar Kızartma

Kalamar kızartma, kalamarın en lezzetli tüketildiği pişirilme şeklidir. Kalamar direkt olarak kızartılmamalıdır. Çünkü kızardıktan sonra sert olur. Lezzetine varmak, istediğiniz gibi dışı çıtır, içi yumuşacık bir kalamar yemek isterseniz, mutlaka kızartmadan önce kalamarın marine edilmesi gerekir. Kalamar kızartma biraz özen ister. Hem kızar...

Köfte Kızartması

Köfte kızartması, İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri açısından etin, insan vücudunda büyük önemi vardır. Haftada en az iki kere kırmızı et tüketilmesinde yarar vardır. Zihinsel ve bedensel gelişimini yakından etkileyen kırmızı et, dondurucuda da doğru bir şekilde muhafaza edildiği taktirde tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Öz...

Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır

Hellim peyniri nasıl kızartılır, hellim peyniri Kıbrıs'a özgü lezzetli bir peynirdir. Özellikle keçi sütü ile yapılmış olanı oldukça lezzetlidir. Bunun yanında inek sütü ve koyun sütüyle ya da karışık olarak da üretilebilir. En fazla keçi sütü ile yapılmış hellim peyniri dayanır. İçeriğinde kalsiyum, protein ve yağ oranı oldukça zengin olan ...

Fırında Karışık Kızartma

Fırında Karışık Kızartma, Kızartma yemeğini eminim sevmeyen hiçbir insan yoktur. Ancak yağ oranından dolayı zararlı olduğundan çoğu kişi yemeden mahrum kalır. Ama sizlere vereceğim bu tarif sayesinde gönül rahatlığıyla kızartmanın tadına varabilirsiniz.Fırında Karışık Kızartma MalzemeleriDö...

Ekmek Hamuru Kızartması

Ekmek Hamuru Kızartması, bu tarifi uygulayıp yediğiniz zaman, eminim kahvaltı ve çay saatleri zamanında vazgeçilmez olacaktır.Ekmek Hamuru Kızartması MalzemeleriHamuru şekillendirmek için 3 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet ekmek hamuruKızartmak için bir su bardağı sıvı yağ...

Brokoli Kızartması

Brokoli Kızartması, Brokoli kızartması da en az karnabahar kızarması kadar lezzetli oluyor. Nedense karnabahar kızartması daha çok yapılıyor. Brokoli kızartmasını ise karnabahara göre daha nadir. Oysa brokoliyi haşlayıp salatasını ya da et veya tavuğun yanında garnitür olarak yemekte bir seçenektir.Brokoli Kızart...

Mayalı Hamur Kızartması

Mayalı Hamur Kızartması, Hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hamurdan birçok yemek ve pastalar yapılır. Oldukça çok çeşidi vardır. Hamur işleri en çok Doğuanadolu bölgesin de yapılır. Özellikle hamurdan kömbe, bazı ve börek çok yapılır. Bunların hepsi birbirinden lezzetli ve tatlı oluyor. Kadınların beş çayların da ev...

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması: Akşam yemeklerin de ana yemeklerin yanına bir alternatif yemek olarak tercih edilir. Karnabaharın kızartması olduğu gibi isteğe göre kızarttıktan sonra sarımsak ile yoğurt ilave edilir. Hafif ve vitamin bakımın da çok faydalı bir sebze türü olduğu için çok tercih edilir.Karnabahar Kızartmas...

Levrek Kızartma

Levrek Kızartma; Türkiye'de Ege, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz sularında yaşarlar ve ayrıca Atlantik Okyanusu da yaşadıkları yerler arasındadır. Boyları 35 ile 90 cm arasında değişirken 10 kilogram ağırlığa ulaşabilen balıklardır. Eti çok lezzetlidir. Birçok türü olmasına bağlı olarak tatlı su levrekleri de vardır. Yapısal olarak kuşkucu bir...

Biber Kızartması

Biber kızartması, özellikle yaz günlerinin çok sevilen bir yemeğidir. Bazen yemeklerin yanında, bazen de tek başına yiyebileceğiniz oldukça lezzetli bir kızartma türüdür. Biber deyince aklımıza acısı, tatlısı, kırmızı biberi, yeşil biberi yani çok çeşitleri gelir. Herkes damak tadına göre biberi kullanarak, biber kızartması hazırlayabilir. İ...

Ekmek Kızartması

Ekmek kızartması, benim ve ailem için en önemli öğün kahvaltıdır özellikle pazar kahvaltılarımız tam bir keyiftir bizim için. Aslında olması gereken budur en zengin öğün tabii ki maddi güz yettiği sürece kahvaltı olmalıdır. Taze sıkılmış meyve suları kızarmış ekmek dilimleri bir de tereyağı ve bal varsa değmeyin keyfimize öyle değil mi? E...

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında karnabahar kızartması son yılların en popüler yemek malzemeleri aralarında yer ediniyor ve buna bağlı olarak birçok bayan, karnabaharı faydalanarak hazırlayabileceği yemekleri tercih etmekte. Çok lezzetli bir besin olan karnabahar, gerçek şekilde pişirildiğinde misafirlerinizin ve ailenizin bir ek olarak yemekte görülmesi isteyecekle...

Kırmızı Biber Kızartması

Kırmızı biber kızartması, kırmızı biber kızartması yemeklerin yanına harika bir mezedir ve oldukça da lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır. Kahvaltı sofralarından akşam yemeği sofralarına kadar her öğünde tüketilebilecek bir lezzete sahiptir. Bu kadar lezzetli bir tadın yapımı çok yorucu olur sanırdım yapmadan önce. Oysaki oldukça pratik ve ...

Soslu Kızartma

Soslu kızartma, soslu kızartmalar brançlarda, öğle yemeklerinde, beş çaylarında, akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilir. Sevmeyen yoktur fakat fazla yağlı olduğu için yemeğe korkan vardır. Ama her gün yemiyoruz diyerek kendini rahatlatarak bir oturuşta koca bir tabak yiyende vardır. Ben de onlardan yanayım. Kesinlikle bir kızartma tabağı geri...

Yumurtalı Ekmek Kızartması

Yumurtalı ekmek kızartması, Kahvaltıya önem verenler ve ne çeşit çeşit yiyecekle kahvaltı masasını donatmak isteyen birçok kadın arkadaşım vardır sanırım. Benim ve ailem için en önemli öğün kahvaltıdır özellikle pazar kahvaltılarımız tam bir keyiftir bizim için. Aslında olması gereken budur en zengin öğün tabii ki maddi güç yettiği sürece ka...

Milföy Kızartması

Milföy kızartması, eğer çıtır börekler ya da tatlılar yapmak istiyorsanız mutlaka milföy hamurunu denemelisiniz. Çünkü milföy ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanan börekler hem daha lezzetli hem de çıtır çıtır olmaktadır. Milföy hamurunun içine çikolata sürerek fırında kızartıp üzerine pudra şekeri döktüğünüz zaman muhteş...

Fırında Kızartma

Kızartma özellikle çocuklar için vazgeçilmez yiyecekler arasındadır. Birçok yaş grubuna hitap eden kızartma Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir ve her mutfakta ev hanımlarının kurtarıcısı olmaktadır. Kızartma denilince akla ilk gelen tavada bol yağ içinde yapılan patates, biber, patlıcan ve benzeri kızartmalardır ancak daha hafif ve sağ...

Domates Soslu Kızartma

Domates Soslu Kızartma, özellikle hafta sonlarını vazgeçilmez sabah kahvaltısı olarak kabul edilmektedir. Çocuklarımıza ve Eşiniz için hazırladığınız kahvaltılarında başında olacaktır. Öncelik olarak çocuklarımızın ve ailemizin sağlığı için organik sebze kullanmak son derece önemlidir. Unutmayalım ki birçok rahatsızlığın sebebi tükettiğimiz ...

Kabak Kızartma

Kabak kızartma, Ülkemizin hemen her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kilo vermek isteyenler içinde tercih edilen bir sebzedir. Kabak az miktarda yap içerir ve antioksidan bakımından zengindir. Lif oranı fazla olan kabağın, sindirimi de kolaylaştırdı...

Pratik Hamur Kızartması

Pratik hamur kızartması, Pratik hamur kızartması öncelikle çok kolay olup, vazgeçilmez hafta sonunda yapılan kahvaltılarında başında gelmektedir. En önemlisi ise çocuklarımızın zorlamadan severek yediği yiyecekler arasında olacaktır. Pratik hamur kızartması yapmak için öncelik olarak malzemeleri sayarız. Ayrıca isteğe bağlı olarak içine çeşi...

Sebze Kızartma

Sebze kızartması, sebze kızartması brançlarda, öğle yemeklerinde, beş çaylarında, akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilir. Sevmeyen yoktur fakat fazla yağlı olduğu için yemeğe korkan vardır. Ama her gün yemiyoruz diyerek kendini rahatlatarak bir oturuşta koca bir tabak yiyende vardır. Ben de onlardan yanayım. Kesinlikle bir kızartma tabağı ger...

Domates Soslu Patlıcan Kızartması

Domates Soslu Patlıcan Kızartması; İster kahvaltıda ister öğle arasında isterseniz de akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz muhteşem bir tarif soslu patlıcan kızartması. İşte bu kolay tarif için gerekli olanlar;Malzemeleri1,5 kg patlıcan5 -6 adet sivri biber5-6 adet domates

Patates Köftesi Kızartması

Patates Köftesi Kızartması; Çocukların çok sevdiği patates kızartması, çok lezzetli ve cezbedici olsa da sağlık açısından pek de faydalı sayılmaz. Bu nedenle çocukların hem seveceği hem de daha sağlıklı olan patates köftesi kızartması tarifini, benim de birçok kez yapmış olduğum şekliyle sizinle de paylaşmak istedim.

Soğan Halkası Kızartması

Soğan Halkası Kızartması, Soğan halkalarına bayılacaksınız. Pilavın yanına, elma dilim patates kızartması ile veya daha farklı yemeklerin yanında çok lezzetli bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.Soğan Halkası Malzemeleri1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 çay kaşığı tuz

Kuru Biber Kızartması

Kuru Biber Kızartması: Yazdan kurutulan biberler kışın vazgeçilmez kızartmasıdır. Yazın bin bir emekle hazırlanıp kurutulan taze biberler kış için aynı zamanda vitamin kaynağıdır. İsteğe göre yoğurtlusu da yapılır. Fakat en çok bol salça ve soğan ile kavrulan kızartmasıdır. Yapılışı da bir o kadar kolay ve çok lezzetlidir.

Elma Kızartması

Elma Kızartması: Her mevsim kolayca bulunabilen elma bu kez de sofralara farklı damak tadıyla renk katıyor.Elma Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri8 Adet elma1,5 Su bardağı şeker2 Su bardağı un1 Tatlı kaşığı tarçın1 Çay bardağı pudra şekeri1,5 Ça...

Lorlu Biber Kızartması

Lorlu biber kızartmasıBiber kızartması hangi şekilde olursa olsun başlı başına bir lezzettir. Kendi damak tadınıza göre kırmızı veya yeşil biber tercih edebilirsiniz. Ben kırmızı biberle yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca biberleri mümkün oldukça küçük olmasına dikkat edin. Lorlu biber kızartması özellikle kahvalt...

Ekmek Kızartması Yumurtalı

Ekmek Kızartması Yumurtalı, İşte sizlere hızlıca yapabileceğiniz ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz güzel bir tarif. Ekmek Kızartması yumurtalı olarak yapılacak olup, çocukların da kahvaltılarda rahatlıkla yiyebileceği lezzetli bir tariftir. Aynı zamanda yapımının kolay olması yönünden de avantajlıdır. Bunun yanı sıra ekonomik...

Alabalık Kızartma

Alabalık Kızartma, Kış aylarında kolayca bulabileceğimiz bir balık çeşididir. Kılçıklarının kolay temizlenmesi nedeniyle daha çok tercih edilir. Alabalık farklı çeşitlerle servis edilebilir (Izgara alabalık, kiremitte alabalık, fırında ve tavada alabalık olarak sıralanabilir).Alabalık Kızartma İçin Gerekli Malzem...

Havuç Kızartması

Havuç Kızartması, Kış mevsiminin sevilen sebzesi olan havuç tamamen bir vitamin deposu olmaktadır. Havucun faydaları saymakla tükenmeyecek kadar fazladır. Çoğunlukta çiğ olarak tükettiğimiz havuç artık sofralarımızı kızartma olarak da süslemektedir.Havuç Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri...

Karbonatlı Hamur Kızartması

Karbonatlı Hamur Kızartması hem pratik hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir. Kahvaltı da çay saatlerinde veya acıktığınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Puf görünüşü yeme isteğinizi eminim daha çok arttıracaktır.Karbonatlı Hamur Kızartması Malzemeleri1 adet yumurta4 su bardağı u...

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması, En çok sabah kahvaltılarında tercih edilir. Yapımı oldukça kolay olan hamur kızartması bayanlar tarafında çok yapılır. Hamur kızartmasını yazın pek tercih edilmez. Yağ da kızartıldığı için yazın sıcak zamanlarda ağır gelir. Kalori oranı çok yüksek olduğu için kilo almaya sebep olur.Hamur Kı...

Fırında Patlıcan Kızartma

Fırında patlıcan kızartma: kalorisi çok fazla olduğu için yağda kızartılan sebzeleri pek tüketemiyoruz. O yüzden fırında yapılan yemeklerin kalorisi daha azdır. Aşağıda tarifini verdiğim fırında patlıcan kızartma yemeğini çok daha az kalori ile gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de daha az kalorilidir.<...

Muz Kızartması

Muz kızartması tatlı bir atıştırmalık için pratik bir lezzettir. Hafif tatlılar kategorisinde yer alsa da meyve ve dondurma servisini bir arada yapmanın ekstra bir güzelliği olarak da düşünülebilir. Muz kızartması tarifte belirtilen malzemelerin dışında damak tadına uygun olarak, sos ve çerezlerle de servis edilebilir. Muzun yanı sıra e...

Çinakop Kızartma

Çinakop Kızartma, Çinakop ebat itibari ile küçük olmasına rağmen en çok rağbet gören balıklardan bir tanesidir. Ülkemizde Karadeniz bölgesinde bulunan bir balıktır. Kış aylarında Marmara bölgesine göç eder ve burada yağlanır, lezzetli hale gelir. Çok vitaminli bir balıktır. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu önlemede etkin bir faydası v...

Palamut Kızartma

Palamut kızartmaPalamut kızartma yapımını anlatmadan önce, deniz ve deniz ürünlerinin biraz faydalarından söz etmekte yarar vardır. Haftada en az bir kez deniz ürünlerinin tüketilmesine büyük yarar vardır. Kemiklerin gelişmesinde, bağışıklık sisteminin işleyişin de katkıları çok fazladır. Çocuklarımız için de çok ön...

Elma Dilim Patates Kızartması

Elma Dilim Patates Kızartması: Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan patates farklı sunumları ile de ilk sıralarda olmaya devam ediyor. Her yaştan insanın damak tadına hitap edecek bir lezzettir.Elma Dilim Patates Kızartması İçin Malzemeleri2 Adet patatesTuzKarabiber

Hamur Kızartması Pişi

Hamur Kızartması Pişi hem çok pratik hem de herkes tarafından sevilen kalori miktarı oldukça yüksek olan bir hamur işi tarifidir. Kalori miktarı yüksek olmasına rağmen yine de çok sık yapılan enfes bir yiyecektir. İçine patates, peynir ve kıyma konularak da yapılmaktadır. Özellikle de sabah kahvaltılarında zeytin, peynir, domates, salatalık ...

 

Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baget Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tavada Et Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Patates Püresi Kızartması
Biber Kızartması Konservesi
Tavuk Göğsü Kızartma
İstiridye Mantarı Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Rendelenmiş Patates Kızartması
Fırında Baget Kızartma
Tavuk Biftek Kızartma
Karışık Kızartma
Zeytinyağlı Patates Kızartması
Kaşarlı Patates Kızartması
İşkembe Kızartması
Tavada Tavuk Kızartma
Patates Rendesi Kızartması
Sarımsaklı Patates Kızartması
Tavuk Baget Kızartma
Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yin...
Tavuk But Kızartma
Tavuk But Kızartma
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ...
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanm...
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölge de yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve...
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024