Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma
Tavuk kızartma yurdumuzda en çok tercih edilen yemeklerin başında gelmektedir. Tavuğun bütün olarak fırınlanarak kızartılması, kanat olarak veya baget olarak kızartılması gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Oldukça çabuk hazırlanabilen tavuk kızartma yemekleri ev hanımlarının kısa sürede üstesinden gelebildiği kolay bir yemektir. Tavuk kızartma birçok çeşidi ile yurdumuzun hemen her bölgesinde kendine has usulü ile yapılmaktadır.

Fırında Bütün Tavuk Kızartma
Malzemeler

  • Bir adet bütün tavuk
  • Bir çay bardağı zeytin yağı
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber
  • Fırın poşeti
Yapılışı
Buzluktan çıkarılmış ve oldukça yumuşamış olan tavuk iyice yıkanır. Bir kabın içerisinde tavuğa sos olmak üzere baharatlar ve zeytin yağı ile yoğurt karıştırılarak iyice çırpılır. Tavuğun üzerine iyice yedirerek sos sürülür ve hazırlanan tavuk fırın poşeti içine koyularak poşetin ağzı sıkıca kapatılır. Birkaç yerinden kürdan ile delik açılan poşet önceden ısıtılmış 220 derece fırına sürülür ve tavuğun üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilmesi gereken tavuk yanında patates kızartması ile de servise sunulabilir.

Tavuk But ve Kanat Kızartma
Malzemeler
  • Altı adet tavuk kanat veya but ( bu sayı kişi sayısına göre değişebilir)
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir adet yumurta
  • İki yemek kaşığı yoğurt
  • Kızartmak için yağ
Hazırlanışı
Önceden iyice yıkanmış olan tavuk butlar derin bir tencere içerisinde haşlanır. Haşlama işleminin ardından suyu iyice süzülen butlar salça, yumurta ve yoğurttan hazırlanmış olan sosun içine batırılarak her yerine sos sürülür. Butlardan elde edilen tavuk suyu daha sonra pilavda kullanmak için ayrılabilir. Teflon tava içerisine yağ koyulur ve soslanmış olan tavuklar kızmış yağ içerisinde her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tavuklar pilav veya patates kızartması ile sıcak bir şekilde servis edilir.

Soslu Tavuk Kanat Kızartma
Malzemeler
  • Yarım kilo tavuk kanat
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • Bir yemek kaşığı kimyon
  • Bir yemek kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
Yapılışı
Tavuk kanatlar ocakta üzerindeki tüylerden kurtulmak için tütsülenir. Tütsülenen kanatlar bol su ile iyice yıkanır ve suyu süzülür. Ardından baharatlar ve bir miktar yağ ile hazırlanmış olan soslara batırılır ve kızgın yağ içerisine atılarak her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Özellikle çocuklar için oldukça lezzetli olan bu yemek pilavların ve kızartmaların yanında sıcak bir şekilde servis edilir.
Son Güncelleme : 13.11.2018 02:22:59
Tavuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Tavuk Kızartma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Kızartma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ...
Tavuk But Kızartma
Tavuk But Kızartma
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,...
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d...
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölge de yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık...
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev...
Baget Kızartma
Baget Kızartma
Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ...
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma ; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, bir çok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim...
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b...
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp birde una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltıl...
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık bir çok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise, bili...
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiç bir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir v...
Tavada Balık Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavada balık kızartması:Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekalarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi...

 

Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baget Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tavada Et Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Biber Kızartması Kaç Kalori
Patates Püresi Kızartması
Biber Kızartması Konservesi
Tavuk Göğsü Kızartma
İstiridye Mantarı Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Rendelenmiş Patates Kızartması
Sucuk Kızartma
Fırında Baget Kızartma
Tavuk Biftek Kızartma
Karışık Kızartma
Zeytinyağlı Patates Kızartması
Kaşarlı Patates Kızartması
İşkembe Kızartması
Tavada Tavuk Kızartma
Patates Rendesi Kızartması
Sarımsaklı Patates Kızartması
Popüler İçerik
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço...
Biber Kızartması Kaç Kalori
Biber Kızartması Kaç Kalori
Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks...
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ...
Biber Kızartması Konservesi
Biber Kızartması Konservesi
Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme...
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme...
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019