Kalamar Kızartma

Kalamar Kızartma

Kalamar kızartma, kalamarın en lezzetli tüketildiği pişirilme şeklidir. Kalamar direkt olarak kızartılmamalıdır. Çünkü kızardıktan sonra sert olur. Lezzetine varmak, istediğiniz gibi dışı çıtır, içi yumuşacık bir kalamar yemek isterseniz, mutlaka kızartmadan önce kalamarın marine edilmesi gerekir. Kalamar kızartma biraz özen ister. Hem kızartmadan önce sosunu hazırlayacaksınız, hem de sunum aşamasında özel soslarla birlikte ikram etmelisiniz. Sizlere lezzetli kalamar nasıl kızartılır, nasıl servise hazır hale getirilir konusunda yardımcı olmak istedik. Bunun için güzel bir tarif hazırladık. Hep birlikte mutfağa girelim, kalamarı kızartmaya hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kalamar kızartma öncesi sos yapımı

Kalamar genellikle hazır ayıklanmış ve doğranmış şekilde satılır. Bu şekilde kalamarı aldıysanız önce güzelce yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgece alın. Hamarat bayanlar kalamarı ile kendileri ayıklayabilir. Buna sözümüz yok. Dilerseniz kendiniz ayıklayarak, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyebilirsiniz. Şimdi hazırlayacağımız sos sayesinde yumuşak bir kalamar kızartacaksınız. İhtiyacınız olan malzemeler ise;
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Sos malzemelerimiz bunlar. Bunları bir kasenin içinde kalamarlarla birlikte karıştırabilirsiniz. Ancak en iyi sonucu kalamarları bir naylon poşete koyarak, malzemeleri içine koyarak alabilirsiniz. Daha sonra poşetteki kalamar ve sos malzemelerini elinizle iyice ovarak, köpükleninceye kadar yoğurun. İsterseniz poşeti içindekilerle birlikte bir şişeyle dövebilirsiniz. Bunu 10-15 dakika kadar yapın. Daha sonra buzdolabına poşetle birlikte koyarak, 1-2 saat dinlenmesini sağlayın. Bu sos malzemelerinin içinde en önemlisi tuzdur. Kalamarı ağzınıza layık şekilde marine edecektir.

Kalamar kızartma sırasındaki marine sos

Kalamarı iyice dinlendirdikten sonra, dolaptan çıkarın. Bu yaptığınız sos kalamarın yumuşak olmasını sağlayacak. Şimdi hazırlayacağımız marine sos ise, kalamar kızardığında dışının çıtır olmasını sağlayacak. Biliyorsunuz en lezzetli kalamar içi yumuşak, dışı çıtır olandır. Şimdi kalamarı içinde bulunduğu poşetten çıkarın ve yıkamayın. Bunları başka bir poşetin içine alın. Karıştırmayı poşetin içinde yapmamızın nedeni, sos malzemeleriyle kalamarın iyice karışması içindir. Şimdiki sos için ihtiyacınız olan malzemeler ise;
  • Biraz mısır unu
  • Yeterince tuz
  • Biraz irmik
  • Arzu ederseniz baharat türleri
Bu malzemeleri de kalamar poşetinin içine atın. İyice poşeti çalkalayarak karıştırmaya başlayın. Artık kalamar kızartma işlemine başlayabiliriz.

Kalamar kızartma yapılışı

Kalamarı kızartmak için, en önemli husus bol sıvı yağ kullanmaktır. Tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırın. Kalamarı kızartırken kızgın yağın içine teker teker atmanız gerekir. Çünkü yağın ısısı kaybolmamalı. Zaten kalamar kısa sürede kızarır. Fazla kızarırsa, kayış gibi olur ve lezzetini kaybeder. Bu aşamaya kadar verdiğiniz emeklerin boşa gitmesini istemezsiniz sanırız. Kalamarı sadece 3-4 dakika kızgın yağda kızartmanız yeterli gelir. Yağın içinden aldığınız kalamarları kağıt peçete üzerine alırsanız, fazla yağını da almış olursunuz. Son bir hatırlatma yapalım. Tavaya kalamarı teker teker atıyorsunuz ve içine fazla kalamar koymuyorsunuz. Gerekirse 3-4 partide kalamarları kızartın. Ancak her defasında yağın kızmasına zaman tanıyın.

Kızarttığınız kalamarların henüz işi bitmedi. Servis aşamasında kalamarı özel bir sosla ikram etmenizi tavsiye ederiz. Bunun için en basit sos mayonezli sostur. Bunun için mayonez, iki diş sarımsak, biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu homojen olacak şekilde karıştırın. Bu sosu baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Kalamar kızartma ile birlikte sosunuzu da ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 24.10.2018 21:46:34
Kalamar Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kalamar Kızartma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Kızartma"
Kalamar yemeğini sürekli dışarıda yiyorum. Nedeni ise tabi ki temizleme işlemini pek yapamıyor olmam. Kalamarı nasıl temizlemem gerekiyor. Eğer tam olarak temizleyebilirsem bol bol kalamar evde yaparak tüketebileceğim.
Zübeyr . 25.09.2018 01:31:23
CEVAP YAZ
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ...
Tavuk But Kızartma
Tavuk But Kızartma
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,...
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d...
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölge de yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık...
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev...
Baget Kızartma
Baget Kızartma
Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ...
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma ; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, bir çok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim...
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b...
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp birde una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltıl...
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık bir çok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise, bili...
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiç bir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir v...
Tavada Balık Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavada balık kızartması:Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekalarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi...

 

Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baget Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tavada Et Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Biber Kızartması Kaç Kalori
Patates Püresi Kızartması
Biber Kızartması Konservesi
Tavuk Göğsü Kızartma
İstiridye Mantarı Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Rendelenmiş Patates Kızartması
Sucuk Kızartma
Fırında Baget Kızartma
Tavuk Biftek Kızartma
Karışık Kızartma
Zeytinyağlı Patates Kızartması
Kaşarlı Patates Kızartması
İşkembe Kızartması
Tavada Tavuk Kızartma
Patates Rendesi Kızartması
Sarımsaklı Patates Kızartması
Popüler İçerik
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço...
Biber Kızartması Kaç Kalori
Biber Kızartması Kaç Kalori
Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks...
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ...
Biber Kızartması Konservesi
Biber Kızartması Konservesi
Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme...
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme...
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme...
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede prote...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019