Yufka Kızartması

Yufka Kızartması

Yufka Kızartma

Yufka kızartma hem kolay bir tarif hemde göz dolduran güzel bir sunumlar sofralarımızın baş tacı olur. Öncelikle özel misafirlerimize güzel yemekler yapıp onlara ne kadar önemli olduklarını hissettirebiliriz.Çocuklarımızla beraber yaparak onlarla vakit geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu birlikte keşfedebilir, aramızdaki bağları kuvvetlendirerek mutlu zamanlara imza atarız. Hemde çocuklarımızın unutulmaz anılarına yer ederiz.
Şimdi yufka kızartma için gerekli malzemeleri sıralayalım:
  • Bir kilo un
  • Su
  • Bir paket maya
  • Peynir
  • Tuz
  • Ispanak
  • Kıyma
  • Ispanak
  • Soğan
  • Biber
  • Sıvı yağ
  • Hazır yufka
Hazırlanışı,
Öncelikle sizlerle yufka kızartma ile ilgili iki tarif paylaşacağım. İlk önce hamuru kendimizin yapacağı yufka kızartma yapımını paylaşalım. Geniş bir çam kabın içine önce unu ve tuzu koyuyoruz, daha sonra suyu biraz ısıtıp mayayı bir bardak su ile yumuşatıyoruz. Daha sonra kabın içine mayayı ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına göre bir tık daha sert bir hamur yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru nemli bir bez yardımıyla kapatırız. Bir kenarda beklemeye bırakırız. Daha sonra içi hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp üzerine bir tutam tuz ekleyip tavaya koyarız. Biraz kavurduktan sonra kıymayı ekler, iyice kavururuz. Kavrulan karışıma domatesi küp küp doğrayıp üzerine ilave ederiz. Sonra biberi ince ince doğrayıp içine koyup iyice pişiririz. Pişen karışımı ocaktan alıp soğması için bir kenarda bekletiriz. İkinci işleme ise ıspanaklar iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra fazla ince olmayacak şekilde doğrayıp ,birazda tuz ekleyip hamurun içine koymak için hazır hale getiririz. Bir diğer iç olarak ta peynirleri bir kabın içine koyup ,çatal yardımıyla ezeriz. Böylelikle üç çeşit iç harç hazırlamış oluruz. Hamuru küçük küçük ceviz taneleri kadar parçalara ayırırız. Üzerine nemli bez kapatırız. Tek tek ince bir şekilde hamurları açarız.Açtığımız hamurları küçük parçalar halinde keseriz. Bu hamuru çocuklarımızla beraber alabiliriz. Küçük parçalara böldüğümüz hamurlara içleri teker teker koyarız. Kenarları içeri katlayıp, kıvırarak sarma işlemi uygularız. Yağda kızartma yapacağımız yufkanın içini hem kıymalı ,ıspanaklı hemde peynirli yapabiliriz. Üç çeşit iç ile yaptığımız yufkaların içine koyup he çeşitten yufka kızartma hazırlamış oluruz. Sonra bir tava ya sıvı yağ koyup ateşi yakarız. İyice ısınan sıvı yağın içerisine hamurları dikkatli bir şekilde ekleyelim, iki taraflı güzel güzel kızartıp servis tabağına alırız. Ancak yufkanın kenarlarını güzel saralım; yoksa yağın içerisine çıkarsa yağda sıçrama yapar, böyle olursa hem yanma tehlikesi yaşarız, hemde sıçrayan yağ yüzünden yanabiliriz. Tek tek kızartıp güzel bir servis tabağına yufka kızartmasını alırız. Yanına güzel bir şekilde salatalık domates doğrayıp, biraz da zeytin koyup servise hazır hale getiririz. Tabi yanında güzel bir tavşan kanı çay demleyip,servise hazır hale getiririz. Afiyet olsun.......
Şimdi vakti olmayıp hamuru kendi yapamayan kişiler için hazır yufkadan yufka kızartma yapabiliriz. Bunun için aldığımız hazır yufkayı tek tek açarız. Daha sonra elmalı pasta keser gibi kenardan orta noktaya doğru keseriz. Uzun üçgen şekli oluşan yufkaların geniş kısımlarına hazırladığımız iç harçtan koyarız. Kenarları içine katlayıp uzun kenardan kısa kenara doğru sararız. Dışarı iç çıkmamasına dikkat edelim. Üç çeşit iç harcı ile saydığımız yufkaları kızartmak için hazır hale getirmiş olduk. Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Daha sonra iyice ısındığına emin olduğumuz sıvı yağın içerisine hazırladığımız yufkaları tek tek kızartırız. İki tarafı da kızartıp güzel bir şekilde servis tabağına alırız. Böylece yufka kızartma yapımını tamamlamış oluruz. Yanında güzel kahvaltılık malzemeler le sofrayı hazırlamış oluruz. Yanında demli bir çayla mutlu paylaşımlar dileriz. Afiyet olsun......
Son Güncelleme : 20.11.2018 16:34:42
Yufka Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Yufka Kızartması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Yufka Kızartması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ...
Tavuk But Kızartma
Tavuk But Kızartma
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,...
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d...
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölge de yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık...
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev...
Baget Kızartma
Baget Kızartma
Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ...
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma ; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, bir çok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim...
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b...
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp birde una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltıl...
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık bir çok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise, bili...
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiç bir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir v...
Tavada Balık Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavada balık kızartması:Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekalarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi...

 

Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baget Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tavada Et Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Biber Kızartması Kaç Kalori
Patates Püresi Kızartması
Biber Kızartması Konservesi
Tavuk Göğsü Kızartma
İstiridye Mantarı Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Rendelenmiş Patates Kızartması
Sucuk Kızartma
Fırında Baget Kızartma
Tavuk Biftek Kızartma
Karışık Kızartma
Zeytinyağlı Patates Kızartması
Kaşarlı Patates Kızartması
İşkembe Kızartması
Tavada Tavuk Kızartma
Patates Rendesi Kızartması
Sarımsaklı Patates Kızartması
Popüler İçerik
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço...
Biber Kızartması Kaç Kalori
Biber Kızartması Kaç Kalori
Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks...
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ...
Biber Kızartması Konservesi
Biber Kızartması Konservesi
Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme...
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme...
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme...
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede prote...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019