Karnabahar Kızartması Karnabahar kızartması, karnabahar kendine özgü tadı olan faydalı bir sebzedir. Yemek, salata, çorba, turşu yapımında sıkça kullanılır. Tat olarak çok sevilen bir sebze olmasa da sağlık için yararları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklarda mutlaka yer alması gereken bir sebzedir. Turpgiller familyasına ait olan karnabahar, beyaz çiçeklidir. İçeriğinde yer alan sülfür adlı bileşen vücutta toksinleri temizler ve bu durum karaciğer sağlığı için oldukça faydalıdır. C ve K vitaminler bakımından zengin içeriğe sahip olan karnabahar ayrıca, potasyum, sodyum, pridoksin, tiamin, kalsiyum, magnezyum, bakır içermektedir. Kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, gebelik dönemi için güvenli bir sebzedir. Kolesterolü düşürür, kilo vermeye yardımcı olan karnabahar diyet listeleri için mükemmel bir alternatiftir. Kanser riskini azaltır, saç ve cilt sağlığını korur. Karnabahar yemeği yapılabileceği gibi daha çok kızartılarak tüketilir. Karnabahar kızartması nasıl yapılır yazımızın devamında bulabilirsiniz. Karnabahar kızartması için gerekli malzemeler - 1 tane karnabahar
- 2 tane yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz, kırmızı pul biber
Kızartmak için Üzeri için - Yeteri kadar yoğurt
- Sarımsak ve tuz
Karnabahar kızartması yapımı Karnabaharın sert kısımları kesilerek çiçeklere ayrılır. Uygun bir tencerenin içine su doldurularak kaynatılır. Kaynayan suya çiçeklere ayrılan karnabaharlar eklenerek haşlanmaya bırakılır. Karnabaharlar çok fazla haşlanırsa kızartma anında dağılabilir. Bu nedenle haşlama süresi kontrollü olmalıdır. Haşlanan karnabaharlar bir süzgeç yardımıyla süzülerek soğuk suya tutulur. Çukur bir kasenin içine yumurta sarıları eklenerek çırpılır. Üzerine su eklenip karıştırılır. Kontrollü bir şekilde süt ilave edilerek devamlı çırpılır. Hazırlanan karışım pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılmalıdır. Tekrar üzerine tuz ve kırmızı pul biber eklenerek karıştırılır. Kızartma tavasına yeterince sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Karnabahar çiçekleri hazırlanan karışıma bulanarak kızgın yağa atılır ve arkalı önlü eşit şekilde kızartılır. Kızaran karnabaharlar fazla yağını atsın diye havlu kağıt serili bir tabağa alınır. Yoğurt bir kasenin içinde çırpılarak üzerine rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır. Karnabahar servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 10.10.2018 04:08:12 Karnabahar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Karnabahar Kızartması" merhaba karnabahar kızartmasını çok severim ancak geçenlerde uzun yaşam uzmanı doktor Ayşegül Çoruhluyu izledim internette karnabahar ve brokolinin çok faydalı bir besin olduğunu ancak kızartıldığı zaman çöp olduğunu söyledi. Eşim normalde karnabaharı kızartıp üzerine yoğurt döker bu durumda biz sağlıksız yani çöp gıda mı yemiş oluyoruz fikri olan var mı? Ethem . 13.09.2018 20:04:27 1 YANITI GÖRÜNTÜLE Şevval : Karnabahar yemeğini pişirmeden de yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz gibi kızartma halinde de tüketebilirsiniz. Bu konuda sağlık açısından yine etkisini göreceksiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en temel husus kızartma yağını az koymanız ve aşırı pişirmemeniz gerekiyor. Aksi takdirde bahsettiğiniz gibi faydasını görmezsiniz. 27.09.2018 13:52:30 |  | Baharatlı Patates Kızartması | Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ... |  | Tavuk But Kızartma | Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,... |  | Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması | Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d... |  | Balık Kızartma Sosu | Balık Kızartma Sosu, Balık her bölge de yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık... |  | Baharatlı Tavuk Kızartma | Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev... |  | Baget Kızartma | Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ... |  | Kuşbaşı Tavuk Kızartma | Kuşbaşı Tavuk Kızartma ; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, bir çok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim... |  | Tavuk Bonfile Kızartma | Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b... |  | Fırında Unlu Kabak Kızartması | Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp birde una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltıl... |  | Tatlı Patates Kızartması | Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık bir çok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise, bili... |  | Tavada Et Kızartma | Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiç bir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir v... |  | Tavada Balık Kızartma | Tavada balık kızartması:Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekalarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi... | | | Baharatlı Patates Kızartması | | Tavuk But Kızartma | | Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması | | Balık Kızartma Sosu | | Baharatlı Tavuk Kızartma | | Baget Kızartma | | Kuşbaşı Tavuk Kızartma | | Tavuk Bonfile Kızartma | | Fırında Unlu Kabak Kızartması | | Tatlı Patates Kızartması | | Tavada Et Kızartma | | Tavada Balık Kızartma | | Tavuk Fileto Kızartma | | Biber Kızartması Kaç Kalori | | Patates Püresi Kızartması | | Biber Kızartması Konservesi | | Tavuk Göğsü Kızartma | | İstiridye Mantarı Kızartması | | Galeta Unlu Mantar Kızartması | | Rendelenmiş Patates Kızartması | | Sucuk Kızartma | | Fırında Baget Kızartma | | Tavuk Biftek Kızartma | | Karışık Kızartma | | Zeytinyağlı Patates Kızartması | | Kaşarlı Patates Kızartması | | İşkembe Kızartması | | Tavada Tavuk Kızartma | | Patates Rendesi Kızartması | | Sarımsaklı Patates Kızartması | Popüler İçerik | Tavuk Fileto Kızartma Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço... | Biber Kızartması Kaç Kalori Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks... | Patates Püresi Kızartması Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ... | Biber Kızartması Konservesi Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme... | Tavuk Göğsü Kızartma Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme... | İstiridye Mantarı Kızartması İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme... | |