Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bütün Tavuk Kızartma

Bütün Tavuk Kızartma

Bütün tavuk kızartma: Tavuk yemeyen pek az insan vardır sanırım. Tavuk bence bir bayanın ne pişirsem derdine derman olan bir besindir. Bir adet tavuk ile birkaç çeşit yemek yapabilirsiniz. Üstelik tavuk kullanarak yapılan bir dünya yemek çeşidi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından da haftanın iki günü tavuk eti tüketmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Tabii ki maddi durumların el verdiği takdirde. Kırmızı ete göre daha uygun fiyatı olan tavuğu günlük taze kesilmiş şekilde bulmak daha kolaydır. Tavuk haşlayıp etlerini pilav üstü kullanabilirken suyu ile de çorbalar yapabiliriz. Özel bir misafirimize de bütün tavuk kızartıp ortaya şık ve lezzetli bir yemek çıkartabiliriz. Benim misafirlerime ve aileme sıklıkla yapmış olduğum üstü nar gibi kızarmış içi yumuşacık bütün tavuk kızartmasını sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz sizde misafirlerinize ve ailenize hazırlayabilirsiniz. Bunun için yazmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Bütün Tavuk Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir adet orta boy bütün tavuk,
  • Bir adet küçük kuru soğan,
  • İki diş sarımsak,
  • İki yemek kaşığı yoğurt,
  • Bir Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
  • Bir tatlı kaşığı kekik,
  • Bir tatlı kaşığı pul biber,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir yemek kaşığı salça,
  • Bir adet fırın poşeti,

Bütün Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?


Öncelikle içini dışını iyice yıkadığımız bütün tavuğu 2 yemek kaşığı tuz ve iki litre su koyduğumuz derin bir kâsenin içine koyuyoruz. Tavuğu bir saat tuzlu suda bekletiyoruz bu işlem sayesinde tavuğun sası kokusu kaybolduğu gibi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tavuk tuzlu suda beklerken bizde ayrı bir yerde tavuğun dışına süreceğimiz sosu hazırlayalım. Elimize aldığımız kâsenin içine Kuru soğanı ve sarımsakları rendenin en küçük bölümünde rendeliyoruz. Sonrasında içine yoğurdu, sıvı yağı, kekiği, pul biberi, tuzu ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz. Tuzlu suda beklettiğimiz tavuğu sudan çıkartıp bir güzel kurutuyoruz. Kuruttuğumuz tavuğun but kısımlarına ve göğüs kısımlarına bıçak ile küçük bıçakla çizikler atıyoruz. Ardından hazırladığımız sosu tavuğun her yerine sürüyoruz iç kısımlarını mümkünde soyulan derinin alt kısmına kadar. Soslayıp hazır ettiğimiz tavuğu içine bir kaşık un koyup çalkaladığımız fırın poşetine yerleştiriyoruz. Poşetin ağzını kendi kilidi ile kapatıp poşetin üst kısmına iğne ile bir iki delik açıyoruz. Bütün tavuğu fırın poşetinin içinde derin bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Fırına koyduğumuz tavuk ilk yarım saat poşetinin içinde pişiriyoruz. Daha sonra poşetin tamamını açıp tavuk kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz ayrı bir fırın poşetinin içine çeşitli sebzeler koyarak tavuk koyduğunuz tepsinin içinde pişirebilirsiniz kızaran tavukla birlikte servis edersiniz. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan bütün tavuk kızartmasını deneyeceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 16:02:37
Bütün Tavuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bütün Tavuk Kızartma Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Bütün Tavuk Kızartma"
Bu akşam evde çok özel bir yemek hazırlamam gerekiyor. Aklıma bütün tavuk kızartmak geldi. Aslında Dışarıdan da alabilirim fakat evde yapmak daha güzel olur diye düşündüm. Acaba bütün tavuk kızartma için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Zehra . 28.10.2018 21:42:08
CEVAP YAZ
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı Patates Kızartması
Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle ...
Tavuk But Kızartma
Tavuk But Kızartma
Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sonra midesine hitap edecektir. Tavuk eti çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası,...
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem d...
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık ...
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızartmaları ya da mangalda yapılan tavuklar çok daha lezzetli olmaktadır. Genellikle hemen her ev...
Baget Kızartma
Baget Kızartma
Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ...
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı isteyen yağda, isteyen fırınlayarak yapabilirken, ben sizlerle çoğu kez deneyip beğendiğim, ...
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için hazırladığımız bu tarifle sizde lokantalarda özel restoranlarda hazırlanmış yumuşacık tavuk b...
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltılar...
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu nedenle artık birçok büyük markette satışa sunulmaya başlanmıştır. Tatlı patatesin tadı ise biline...
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma
Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiçbir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir ve...
Tavada Balık Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının uzamasına ve zekâlarının gelişmesine oldukça faydalıdır. Kış aylarında bağışıklık sistemimiz...

 

Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Baget Kızartma
Kuşbaşı Tavuk Kızartma
Tavuk Bonfile Kızartma
Fırında Unlu Kabak Kızartması
Tatlı Patates Kızartması
Tavada Et Kızartma
Tavada Balık Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Patates Püresi Kızartması
Biber Kızartması Konservesi
Tavuk Göğsü Kızartma
İstiridye Mantarı Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması
Rendelenmiş Patates Kızartması
Fırında Baget Kızartma
Tavuk Biftek Kızartma
Karışık Kızartma
Zeytinyağlı Patates Kızartması
Kaşarlı Patates Kızartması
İşkembe Kızartması
Tavada Tavuk Kızartma
Patates Rendesi Kızartması
Sarımsaklı Patates Kızartması
Tavuk Baget Kızartma
Popüler İçerik
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartma
Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Ço...
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Biber Kızartması Kaç Kalori?
Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber öbür sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yüks...
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birden bire habersiz gelen misafirleriniz için ve ya aileniz ...
Biber Kızartması Konservesi
Biber Kızartması Konservesi
Biber kızartması konservesi:Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edeme...
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yeme...
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması
İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derece de benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşme...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024