Yufka Kızartması

Yufka kızartma hem kolay bir tarif hem de göz dolduran güzel bir sunumlar sofralarımızın baş tacı olur. Öncelikle özel misafirlerimize güzel yemekler yapıp onlara ne kadar önemli olduklarını hissettirebiliriz. Çocuklarımızla beraber yaparak onlarla vakit geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu birlikte keşfedebilir, aramızdaki bağları kuvvetlendirerek mutlu zamanlara imza atarız.
Hemde çocuklarımızın unutulmaz anılarına yer ederiz.

Yufka kızartma için gerekli malzemeler

  • Bir kilo un
  • Su
  • Bir paket maya
  • Peynir
  • Tuz
  • Ispanak
  • Kıyma
  • Ispanak
  • Soğan
  • Biber
  • Sıvı yağ
  • Hazır yufka

Yufka Kızartma Nasıl Yapılır?


Öncelikle sizlerle yufka kızartma ile ilgili iki tarif paylaşacağım. İlk önce hamuru kendimizin yapacağı yufka kızartma yapımını paylaşalım. Geniş bir çam kabın içine önce unu ve tuzu koyuyoruz, daha sonra suyu biraz ısıtıp mayayı bir bardak su ile yumuşatıyoruz. Daha sonra kabın içine mayayı ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına göre bir tık daha sert bir hamur yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru nemli bir bez yardımıyla kapatırız. Bir kenarda beklemeye bırakırız. Daha sonra içi hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Daha sonra soğanları küp-küp doğrayıp üzerine bir tutam tuz ekleyip tavaya koyarız. Biraz kavurduktan sonra kıymayı ekler, iyice kavururuz. Kavrulan karışıma domatesi küp-küp doğrayıp üzerine ilave ederiz.
Sonra biberi ince ince doğrayıp içine koyup iyice pişiririz. Pişen karışımı ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletiriz. İkinci işleme ise ıspanaklar iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra fazla ince olmayacak şekilde doğrayıp, birazda tuz ekleyip hamurun içine koymak için hazır hale getiririz. Bir diğer iç olarak da peynirleri bir kabın içine koyup, çatal yardımıyla ezeriz. Böylelikle üç çeşit iç harç hazırlamış oluruz. Hamuru küçük küçük ceviz taneleri kadar parçalara ayırırız. Üzerine nemli bez kapatırız. Tek tek ince bir şekilde hamurları açarız. Açtığımız hamurları küçük parçalar halinde keseriz. Bu hamuru çocuklarımızla beraber alabiliriz. Küçük parçalara böldüğümüz hamurlara içleri teker teker koyarız. Kenarları içeri katlayıp, kıvırarak sarma işlemi uygularız. Yağda kızartma yapacağımız yufkanın içini hem kıymalı, ıspanaklı hem de peynirli yapabiliriz. Üç çeşit iç ile yaptığımız yufkaların içine koyup he çeşitten yufka kızartma hazırlamış oluruz. Sonra bir tava ya sıvı yağ koyup ateşi yakarız. İyice ısınan sıvı yağın içerisine hamurları dikkatli bir şekilde ekleyelim, iki taraflı güzel güzel kızartıp servis tabağına alırız. Ancak yufkanın kenarlarını güzel saralım; yoksa yağın içerisine çıkarsa yağda sıçrama yapar, böyle olursa hem yanma tehlikesi yaşarız hem de sıçrayan yağ yüzünden yanabiliriz. Tek tek kızartıp güzel bir servis tabağına yufka kızartmasını alırız. Yanına güzel bir şekilde salatalık domates doğrayıp, biraz da zeytin koyup servise hazır hale getiririz. Tabi yanında güzel bir tavşan kanı çay demleyip, servise hazır hale getiririz.

Afiyet olsun.

Şimdi vakti olmayıp hamuru kendi yapamayan kişiler için hazır yufkadan yufka kızartma yapabiliriz. Bunun için aldığımız hazır yufkayı tek tek açarız. Daha sonra elmalı pasta keser gibi kenardan orta noktaya doğru keseriz. Uzun üçgen şekli oluşan yufkaların geniş kısımlarına hazırladığımız iç harçtan koyarız. Kenarları içine katlayıp uzun kenardan kısa kenara doğru sararız. Dışarı iç çıkmamasına dikkat edelim. Üç çeşit iç harcı ile saydığımız yufkaları kızartmak için hazır hale getirmiş olduk. Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Daha sonra iyice ısındığına emin olduğumuz sıvı yağın içerisine hazırladığımız yufkaları tek tek kızartırız. İki tarafı da kızartıp güzel bir şekilde servis tabağına alırız. Böylece yufka kızartma yapımını tamamlamış oluruz. Yanında güzel kahvaltılık malzemeler ile sofrayı hazırlamış oluruz. Yanında demli bir çayla mutlu paylaşımlar dileriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 20:01:15
Yufka Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufka Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufka Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024