Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması

Yağ çekmeyen hamur kızartması, kahvaltılara, çay saatlerine eşlik edecek mükemmel bir pişi türüdür. Hazırladığınız hamur kızartmasının yağ çekmemesi için, hamuru karbonatla yoğurmanız gerekir. Kuru maya, yaş maya kullanılırsa, kızartma sırasında daha fazla yağ çeker. Bu şekilde hazırladığınız pişilerin hem lezzeti daha güzel olur hem de fazla yağlı olmadığından daha sağlıklı olur.
Vereceğimiz tarifle sevdiklerinize lezzetli bir hamur kızartması ikram edebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça kolay oluyor. Şimdi birlikte hamuru yoğuralım ve kızartarak servisimizi yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Yağ çekmeyen hamur kızartması için gerekli malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yeteri kadar elenmiş un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yağ çekmeyen hamur kızartması nasıl yapılır?


Önce yoğurma kabının içine biraz un koyalım. Unu daha sonra hamurun kıvamına göre ilave edebilirsiniz. Unu karbonat ve tuzla birlikte karıştırın. Ortasını açarak 2 su bardağı yoğurdu ve yarım çay bardağı sıvı yağı koyarak, hamuru yoğurmaya başlayın. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olsun. Buna göre içine un ilave edebilirsiniz. Çok sert bir hamur olmasın. Hamuru bu kıvamda hazırlayınca, bir süre üzerini örterek dinlendirin. Bu yaklaşık 15-20 dakika olsa yeter. Hamur kendine gelsin.

Daha sonra hamuru bezelere ayırın.
Her birini tezgâhın üzerinde açın. Yufkanın kalınlığı çok ince olmayacağı için fazla zorlanmazsınız. Mantı yufkasından az kalın olsun yeterli gelir. Hamuru açınca bunu bıçakla kare parçalara kesin. Diğer hamur bezelerini de açarak, kare parçalara kesin. Bu arada tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırmaya başlayın. Kare hamur parçalarını yağın içinde kızartmaya başlayın. Hamurlar normal pişiden ince olduğundan çok çabuk kızaracaktır. Ancak kızarırken hamurların puf gibi kabardığını göreceksiniz. Kızaran hamurları servis tabağına alabilirsiniz. Yağ çekmeyen hamur kızartması işte bu kadar kolay oluyor. Tercihen sıcak yemenizi tavsiye ederiz. Ancak soğukken bile çok lezzetli oluyor. Çünkü sadece yoğurtla hamuru yoğuruyorsunuz. İçine su ilave edilmiyor. Üstelik yağda çekmediği için, oldukça lezzetli oluyor. Sevdikleriniz de yağ çekmeyen hamur kızartmasını beğenecektir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:40:16
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024