Önceden iyice yıkanmış olan tavuk butlar derin bir tencere içerisinde haşlanır.
Haşlama işleminin ardından suyu iyice süzülen butlar salça, yumurta ve yoğurttan hazırlanmış olan sosun içine batırılarak her yerine sos sürülür. Butlardan elde edilen tavuk suyu daha sonra pilavda kullanmak için ayrılabilir. Teflon tava içerisine yağ koyulur ve soslanmış olan tavuklar kızmış yağ içerisinde her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tavuklar pilav veya patates kızartması ile sıcak bir şekilde servis edilir.
- Yarım kilo tavuk kanat
- Bir yemek kaşığı pul biber
- Bir yemek kaşığı kimyon
- Bir yemek kaşığı kimyon
- Tuz
- Kızartmak için yağ
Soslu Tavuk Kanat Kızartma Nasıl Yapılır?
Tavuk kanatlar ocakta üzerindeki tüylerden kurtulmak için tütsülenir. Tütsülenen kanatlar bol su ile iyice yıkanır ve suyu süzülür. Ardından baharatlar ve bir miktar yağ ile hazırlanmış olan soslara batırılır ve kızgın yağ içerisine atılarak her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Özellikle çocuklar için oldukça lezzetli olan bu yemek pilavların ve kızartmaların yanında sıcak bir şekilde servis edilir.