Tavuk Göğsü Kızartma
Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve hatta tatlısı oluyor. En yaygın olarak tüketilen bir besindir. Tavuğu, haşlanmış, pişmiş, rosto, tavuk suyu çorbası, tavuk göğsü gibi pek çok şekilde tüketebiliriz. Ayrıca tavuğun her türlüsü çok faydalıdır.
Tavuk, yüksek miktarda protein içerir. Protein açısından spor yapanlar için faydalı bir besindir. Tavuğun içeresinde enerji, nem, protein, yağ, doymuş yağ, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko bol miktarda bulunur. Bu nedenle tavuk çokfaydalı bir besindir. Tavuğun diğer faydaları ise zayıflamaya yardımcı olur. Kolesterolü dengeler. Kanser riskini azaltır. Kan değerlerini dengeler. Kas oluşumuna teşvik eder. Kemiklerin sağlığını korur. Vüdüdun direncini yükseltir ve kalp sağlığını korur. Tavuk sadece protein kaynağı değil vitamin ve mineral kaynağıdır. Tavuğu çocuklarınıza bol bol gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Özellikle misafirlerinize kolayca yapabileceğiniz bir tariftir. Misafirlerinizin ve çocuklarınızın ilk önce gözüne sona midesine hitap edecektir.
Tavuk göğsü kızarma tarifinin malzemeleriSosu için- 1,5 çorba kaşığı yoğurt,
- 1 çorba kaşığı salça,
- 1 tane yumurta,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber,
- Kekik,
- Biraz tuz.
Kızartmak içinTavuk göğsü kızartma tarifi nasıl yapılır?
İlk önce tavuk göğsümüzü ince uzun bir şekilde dilimliyoruz.
Daha sonra sos malzemelerini (Yoğurt, salça, yumurta, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, tuz) bir kaba alalım ve güzelce karıştıralım. Daha sonra karışımımıza tavuk göğsümüzü ekleyelim. Sonra tekrar karıştıralım ve buzdolabında 1 saat kadar bekletelim (Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz). Daha sonra buzdolabından tavuklarımızı çıkartalım. Sonra tavuklarımızı galeta ununa bulayalım ve kızgın yağda tavada kızartalım. Tavuklarımız kızardıktan sonra servis tabağına alalım ve tavuk göğsümüz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:31:38
Tavuk Göğsü Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|