Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen sözlerin hiçbir değeri yok. Mutfak bilgilerinin çoğu eski aşçıların ustalarından öğrendikleridir ve bu babadan oğula geçen miras gibi "aşçılar arasında" tekrar edilip kalmıştır. Çoğu mutfak bilgileri, günün şartlarına uygun güncelleştirilmemiştir.
Günümüzde artık her şey az çok değişime uğradı. Bu değişikliklere mutfak teknikleri, araç, gereç, gıda malzemeleri de dahildir. İnsanın canı et yemek istediğinde eti nasıl seviyor ise sevdiği şekilde pişirir. Az pişmiş eti seviyor ise et fazla ısıya maruz kalmayacağı için sulu ve yumuşak olur. Eti çok pişmiş seviyor ise doğal olarak et fazla süre ısıda kalacağından, etteki su buhar olup uçar ve et kuru olur.

Yağda kızartılan etler lezzetli olmakla birlikte sindirilmeleri zordur. Kızartma yapılacağında derin bir kap ve bol yağ kullanılmalıdır. Aksi halde kızartma yapılacağında yağ yanar. Kızartma yapılacak etler, un veya galeta tozuna bulanarak kızartmalıdır. Et yağda kızartıldığında sertleştiği için yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez.

Tavada pişen etler az miktarda yağ içerisinde 2-5 dk. Da pişebilen alamünit denilen yemek türlerindendir. Fransız mutfağında ise tavada az yağda pişen etli yemeklere sote denir. Tavada kısa sürede pişebilecek bir etin malzemesinin kalitesi güzel olmalıdır. Etin pişeceği tencere -tavanın da etin iyi ve yapışmadan pişmesi için önemlidir.
Tavada az yağda kızaracak etler önce rafine yağında da kızartılır, etin pişmesine yakın bu yağ dökülerek tereyağı ilave edilir ve bir buçuk iki dk. Kadar etin altı ve üstü tereyağı ile pişirilir. Pişirilen yemek tabağa konur ve üzerine tereyağı dökülerek servis edilir. Profesyonel mutfaklarda et tavada piştikten sonra etteki kan tavanın dibinde bırakmış olur. Buna 2-3 kaşık jüy eğer yok ise konsome koyup 1 dk. Kaynatıp etin üzerine döküp servis etmek gerekir. Eti kızartırken et sulanırsa sertleşir, yanarsa da acı bir tat olur. (Fakat bu yanma kömür gibi yanma değil, etin tavanın dibine bırakacağı kanın yanarak tava dibinde oluşan siyahlanmanın ete bulaşması neticesindeki meydana gelen acılıktır.)

Tavada et kızartması için tavuk, balık, sığır eti kullanılır. Bu etler tavada hiçbir işlem yapılmadan pişirileceği gibi, soslanarak da pişirilebilir. Tavada et kızartmak için en uygun tava tabanı kalın olan tavalardır. Eğer ince tabanlı tavalarla da et pişirilse çelik tavalar ısı bakımından en idealidir. Tava ısıtıldıktan sonra üzerine tabanını örtecek miktarda yağ konulur. Ardından oda sıcaklığında olan etin üzerine hafif tuz eklenerek tavaya konur. 2 dk. Gibi bir süre ile ilk yüzeyi pişirildikten sonra, diğer yüzeyi döndürülerek aynı sürede bu da pişirilir. Her iki yüzeyi kızarmış olan etin bundan sonraki pişirme süresi, kişinin eti nasıl sevdiği ile ilgilidir. Az pişmiş et, orta pişmiş et ya da çok pişmiş et pişirme süresine göre olur.
23.01.2024 06:52:08
Tavada Et Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavada Et Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavada Et Kızartma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

Fırında Baget Kızartma

Fırında baget kızartma, Tavuk biz bayanların neredeyse her gün yemeklerimizde kullandığımız veya tavuğun kendisini ana menü olarak yaptığımız bir besindir. T...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024