Tavada Ekmek Kızartması

Tavada ekmek kızartması, yani yumurtalı ekmeğe hayır diyebilen çok az kişi vardır diye düşünüyorum. Ekmek kızartması bayat ekmekleri değerlendirebilmek için çok iyi bir fırsattır. Ülkemizde her gün binlerce insanın karnını doyurabileceği kadar ekmek çöpe atılmaktadır. Bizler ekmeğin kıymeti bilmezken dünyanın farklı ülkelerinde insanlar ve özellikle de çocuklara açlığa yenik düşerek hayatlarını kaybetmektedir.
Bu nedenle bizler de ekmek israfı konusunda daha duyarlı davranmalıyız. Açken iş dönüşü uğradığımız markette kendimizi kaybederek aldığımız ekmeklerin fazlasını hemen yemekten sonra derin dondurucuya atarsanız ertesi gün tekrar çıkarttığınızda ilk aldığınız gibi taze olur ya da ekmeği istemeden bayatlamasına sebep oldunuz yine çaresi var. Hafta içi bayatlayan ekmekleri yine dondurucuda muhafaza ederek hafta sonu kahvaltıda ekmek kızartması yaparak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bayat ekmekten köfte, galeta unu gibi şeyler yaparak çeşitliliği de arttırabilirsiniz. Tavada ekmek kızarması yumurtalı ve yağlı olduğu için biraz ağır gelebilir. Bu nedenle yaz sıcaklarında değil de kış mevsiminde yapılması daha sağlıklı olabilir. Ekmek kızartması bana hep çocukluğumu hatırlatır.

Tavada ekmek kızartmasının yapımı malzemeler

  • 2 adet bayat ekmek,
  • 6 adet yumurta,
  • Bir tatlı kaşığı un,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Bir tutam kimyon,
  • Yeteri kadar pul biber,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Tavada ekmek kızartması nasıl yapılır?


Ekmek kızartmasının yapımı için bayat ekmekleri dağılmadan dilimleyin.
Ben bayat bazlama ile yapmayı tercih ediyorum Bazlama daha az yağ çekiyor ve daha hafif oluyor. Eğer bazlama kullanırsanız bazlamayı dört parçaya ayırın.

Harcının hazırlanması için geniş yayvan bir tabakta yumurta ile tuzu çırpın. Tuz yumurtanın kolay karışmasını sağlar. Üzerine kimyon ve baharatı da ilave ederek biraz daha karıştırın. Kimyon yağda kızaran yumurtanın kokusunu alması için kullanılır. Eğer sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz. Harç hazırlandıktan sonra bir tavaya bol miktarda yağ doldurun ve kızdırın. Yağ iyice kızdığında ekmekleri yumurtaya arkalı önlü batırarak yavaşça kızgın yağa atın. Ekmekler kızardıkça yenilerini yaparak tüm ekmekleri bitirin. Bu arada kızaran ekmekleri havlu kâğıt serilmiş servis tabağına dizin. Tüm ekmekler bittiğinde tavada ekmek kızartması hazır olmuş demektir. Sıcakken servis etmeniz önemlidir. Ayrıca tavada ekmek kızarması beyaz peynirle birlikte yenilirse çok lezzetli olur. Eğer bazlama kullanırsanız arasına biraz kaşar peyniri ya da beyaz peynir de koyabilirsiniz. Hem çocuklar için de daha besleyici bir kahvaltı hazırlamış olursunuz.
20.01.2024 05:48:28
Tavada Ekmek Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavada Ekmek Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavada Ekmek Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024