Soğan Halkası Kızartması
Soğan Halkası Kızartması, Soğan halkalarına bayılacaksınız. Pilavın yanına, elma dilim patates kızartması ile veya daha farklı yemeklerin yanında çok lezzetli bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.
Soğan Halkası Malzemeleri- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet büyük soğan
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Kızartılması için sıvı yağ
Soğan Halkası Nasıl Yapılır?
Un, zeytinyağı, tuz, süt kabartma tozu ve yumurtayı bir mikser yardımı ile çırpın.
Soğanların kabuklarını soyup 1 cm eninde halka şeklinde doğrayın. Halka, halka doğranan bu soğanları yarım saat soğuk suda bekletin ya da suyun içine koyarak yarım saat kadar buzlukta da bekletebilirsiniz. Yarım saat kadar beklettikten sonra halkaları koparmayacak şekilde birbirinden teker teker ayırın. Kâğıt havlu yardımı ile halkaları kurulayın. Soğanları önce yumurtalı sosa batırın daha sonra bol ve kızgın yağda kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağını alması için kâğıt havlu üzerine alın ve mümkün oldukça sıcakken servis yapın.
Afiyet Olsun.
18.01.2024 22:42:23
Soğan Halkası Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|