Tarifimize başlamak için öncelikle bir karıştırma kabına yoğurt, su, tuz, nane ve sodayı koyup elimizle karıştırıyoruz.
Ardından en sona kalan unumuzu ilave edip çok kuru olmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. Hamurunuz hazır olduktan sonra tezgâha ya da açma tahtasına biraz un serpiştirip merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz. Bir parmak kalınlığında açtığımız hamurumuzu bıçakla kare ya da üçgen dilimler şeklinde kesiyoruz. Ardından tavamıza sıvı yağını alıyoruz ve ocağa bırakıp kızdırıyoruz. Yağımız kızınca dilimlediğimiz hamurumuzu atıp kızarınca kevgir yardımıyla çıkarıyoruz. Fazla yağını çeksin istiyorsanız tabağın içine bir peçete sererek yağını çekmesini sağlarsınız. Sodalı
hamur kızartmanız hazır.
Afiyet olsun.