Sebze Kızartma

Sebze kızartması, sebze kızartması brançlarda, öğle yemeklerinde, beş çaylarında, akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilir. Sevmeyen yoktur fakat fazla yağlı olduğu için yemeğe korkan vardır. Ama her gün yemiyoruz diyerek kendini rahatlatarak bir oturuşta koca bir tabak yiyende vardır. Ben de onlardan yanayım. Kesinlikle bir kızartma tabağı geri çevirilmemelidir.
Üzerine bir de sarımsaklı domates kızartması döküldüyse değmen keyfime. Yanına sıcak bir pide ve isteğe göre ayran, çay, kola. Kim hayır diyebilir ki. Sebze kızartmaları meze olarak da çok sık olarak tüketilir. Özellikle kırmızı kapya biber, patlıcan kızartılarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek çok güzel mezeler hazırlanabilir. Kızartma bu her şekilde oluru vardır. Şimdi karışık bir sebze kızartması tarifine bakalım.

Sebze kızartması yapımı için gerekli malzemeler

  • Üç adet patates
  • İki adet patlıcan
  • Yedi tane yeşil sivri biber
  • Üç dört tane kırmızı biber
  • Üç adet domates
  • İki adet havuç
  • İki adet kabak
  • Üç diş sarımsak
  • Bolca sıvı yağ
  • Tuz

Sebze kızartması nasıl yapılır?


Sebze kızartmamız için ilk olarak tüm sebzeler güzelce yıkanır ve kurulanır. Patatesler, sarımsaklar, patlıcanlar, kabaklar soyulur. Biberlerin çekirdek kısmı temizlenir. İlk olarak patlıcanlar önce uzununa ikiye bölünür sonra her parça tekrar bölünür ve parmak şeklinde doğranır. Derin bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar tuzlu su konulur.
Aksi halde çok yağ çeker. On dakika kadar bu su içerisinde beklettikten sonra kızartılmalıdır. Kızartmaları yaparken her sebze ayrı ayrı kızartılacak ve ayrı tabaklara alınacak sonra birleştirilerek domates sos dökülecek. İlk olarak patatesler ince ince dilimlenir ve ardından kâğıt havlu ile silinir. Bu sırada büyük bir tavaya bolca sıvı yağ konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ kızarıncaya kadar beklenir yağ kızarınca patatesler yağa aktarılır ve çok sık karıştırmadan kızartılır. Hafif kızarınca damak tadınıza göre bir miktar tuz atılır. Patatesler kızarmaya başlayınca kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve ardından biberler parmak şeklinde doğranarak kızgın yağa atılır. Biberlerde kızarınca yine ayrı bir tabağa kâğıt havlu serilerek tabağa alınır. Ayrı tabağa almamızın sebebi kâğıt havlunun yağını iyi çekmesidir. Biberlerde kızarınca kabaklar dilimlenir yağa atılır ve kızartılarak tabağa alınır. Ardından havuçlar. Son olarak patlıcanlar kızartılır çünkü en çok yağ çeken odur. Patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılır ve kurulanıp yağa atılır. Patlıcanlarda kızarınca yine kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve sıra domates de. Domatesler küçük küçük doğranır ve tavadaki yağ azaltılır iki üç yemek kaşığı kadar kalması yeterli. Üzerine domates eklenir. Domates kızarırken sarımsaklar tuz ile esilir ve domatesin üzerine eklenir. Karıştırılır ve suyunu salıp sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Domates pişerken kızartılmış tüm sebzeler büyük bir servis tabağına sıralı bir şekilde dizilir. Domates sosu pişince üzerine eklenir ve servise hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:19:28
Sebze Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebze Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebze Kızartma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024