Pratik Hamur Kızartması

Pratik hamur kızartması, Pratik hamur kızartması öncelikle çok kolay olup, vazgeçilmez hafta sonunda yapılan kahvaltılarında başında gelmektedir. En önemlisi ise çocuklarımızın zorlamadan severek yediği yiyecekler arasında olacaktır. Pratik hamur kızartması yapmak için öncelik olarak malzemeleri sayarız. Ayrıca isteğe bağlı olarak içine çeşitli malzemeler de ekleyip kızartma yapabiliriz.

Pratik hamur kızartmasının malzemelerini sayalım

  • Bir kilo un
  • Gerekli miktarda su
  • Peynir
  • Biber
  • Domates
  • Soğan
  • Şeker
  • Tuz
  • Maya
  • Kaşar peynir
  • Sıvı yağ
  • Tahin
  • Süt
Öncelikle güzel bir hamur yapmak için suyu biraz ılıtıyoruz. Daha sonra ise bir su bardağı içine bir paket mayayı ekliyoruz. Üzerine biraz ısıttığımız sudan ilave ediyoruz. Üzerine biraz şeker ilave edip karıştırırız. Daha sonra büyük bir çam kabın içine unu koyup bardakta Islattığımız mayayı üzerine ilave ederiz. Sonra bir elimizle yavaş yavaş hamuru karıştırırız. Bir yandan da su ilave ederiz. Bu işlemi hamur kıvama gelene kadar uygularız. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru biraz dinlensin diye, nemli bir bezle kapatıp, kabarması için iki saat bekletiriz. İki saat sonunda hamuru elma büyüklüğünde ayırarak açarız. Daha sonra küçük küçük kesip sade kızartmak için bekletiriz. Yalnız biraz kalın bir hamur olsun ki kızardığında pufidik olsun. Şimdi geniş bir kızartma tavasına sıvı yağ koyup ateşi yakarız iyice ısındığına dikkat edelim.
Fazla ısınan sıvı yağın içerisine kestiğimiz hamurları ekleriz. Dikkatli bir şekilde hamurları kızartırız, iki tarafı da kızartıp güzel bir servis tabağına dikkatli bir şekilde alırız. Bütün hamurları aynı şekilde kızartırız. Bu işlem bittikten sonra hamur kızartması servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Şimdi ise aynı hamurun içine biraz tahin ekleyip, hamuru daha lezzetli bir hale getiririm. Kıvamında olan hamurun içini hazırlarız. Öncelikle bir cam kabın içine önce peynir koyarız. Daha sonra içine kaşar rendeleriz. Soğanı küp-küp doğrayıp karışıma ilave ederiz. İnce ince biberleri doğrayıp karışıma ilave ederiz. Karışımı güzel güzel karıştırıp hamurun içine koymak için hazır hale getiririz. Şimdi öncelikle hamurları küçük ceviz taneleri kadar parçalara ayırırız üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatırız. Daha sonra hamurları fazla ince olmayacak şekilde açarız. Bütün hamurları açıp hazır hale getiririz. Sonrasında ise bir kaşık yardımıyla hazırladığımız içleri hamurun içine koyarız. Bu işlemi bütün hamurlara uygularız. Hamurları iyice kapatırız. Kapandığından emin olduğumuz hamurları kızartmaya hazır hale getirmiş olduk. Şimdi sıvı yağın altını yakıp iyice ısındığına emin olduktan sonra teker teker kızartırız. Kızaran hamurlarımızı servis tabağına alırız. İçinde bulunan karışım hamura mükemmel bir tat verir hele o kaşarı son derece lezzet verir. Hamur kizartmamız hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:20:38
Pratik Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pratik Hamur Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pratik Hamur Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024