Peynir Kızartma
Peynir Kızartma; bu kahvaltılık peynir kızartması ve son zamanlarda yapılan, tariften bile sayılmamaktadır. Genellikle hellim peynirinden değil de köy peynirinden yapılır fakat hellim peynirinden de yapılabilir, fark eden bir şey yok her ikisini aynı biçimde kızartılır. Sadece hellim peynirde her marka aynı değil bazısı fazla su bırakıyor, kimisi fazla yumuşak veya çok tuzlu.
Genel olarak murat Bey marka peynir kullanılır fakat bu köy peynirini sürekli olarak alışveriş yapılan bir mandıradan alınıyor, markası filan bulunmamaktadır ve her ne kadar hellim gibi olmasa da arada bir yapılan ve lezzetli bir peynir. Ayrıca fiyatı çok da uygundur.
Peynir Kızartma Malzemeleri- Köy peyniri veya hellim peyniri
- Sıvı yağ ya da bir miktar kadar tereyağı da kullanabilirsiniz fakat tereyağı bazen ağır geldiği için tereyağı tercih edilmemektedir.
Peynir Kızartma Nasıl Yapılır?
Peynir yıkanır ve iyice süzülür, eğer fazla tuzlu ise 15 ve 20 dakika gibi bir zaman suyun içinde bekletilir. Sudan çıkartılıp süzülür ve kurulanmalı ki yağda kızarırken çok fazla yağ sıçramasın. Peyniri kalın dilimler şeklinde kesilmeli, ince olmamasına dikkat edilmelidir. Hem kurur hem de parçalanabilir. Tavaya sıvı yağı dökülür ve yağ iyi bir şekilde kızdırılır. Peynirlerin her iki tarafını da yağda kızartılır ve servis edeceğiniz tabağa konulup sıcak sıcak yenilir, soğuduğu zaman sertleşir.
21.01.2024 06:20:54
Peynir Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|