Tarifimize başlamak için önce patatesleri güzelce yıkayıp soyun. Daha sonra rendenin orta büyüklükteki bıçak kısmıyla patatesleri rendeleyin. Dikkat edin rendelerken parmaklarınıza zarar vermeyin. Rendeledikten sonra patateslerin nişastası gitsin diye tekrardan yıkayın. Suyunu iyice süzün, isterseniz avuç içinizde sıkın ya da bir kâğıt havlu üzerine alarak suyunu iyice çekmesini sağlayın. İyice süzüldükten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ardından sıvı yağınızı bir tavaya koyup, ocağa bırakın. Yağınızı biraz kızdırın ve patatesleri kızartmak üzere ekleyin. Bir spatula yardımı ile patateslerin üzerine bastırarak tavada iyice düzeltin.
Bu işlem patates rendenizin hem bir bütün olarak eşit şekilde kızarmasını sağlayacak hem de görsel olarak daha da hoş duracaktır. Patateslerinizin alt tarafı kızarınca tersine çevirerek üst tarafını da aynı şekilde kızartın. Tercihinize göre içine rendelenmiş kaşar da ekleyebilirsiniz. Kaşar sayesinde birbirine yapışarak daha güzel kızarır ve tadı da daha lezzetli olur. Kızarınca
patates rendesi kızartmasını servise sunun.
Afiyetle yiyin.