Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyifli ve de lezzetli bir atıştırmalık yemesi için yapabilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlamanıza olanak veren leziz bir atıştırmalık tarifler arasında yer alan bu patates püresi kızartması sayesinde dışarıdan hazır yiyecek isteme derdinden kurtul muş olursunuz.
Bu sayede evde de çok kısa zamanda pratik bir şekilde çok güzel ve de yapılması çok kolay çok leziz bir atıştırmalık hazırlama imkânına sahip olabilirsiniz. Bu sıra da bazı konulara çok dikkat ederek düşündüğünüzden çok daha da leziz kızartmalar hazırlamanızda mümkün olduğunu sakın unutmayınız.

Patates Püresi Kızartması Malzemeleri

  • Kızartmak için bol yağ
  • 1/2 kilogram patates 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • Patates Püresi Kızartması Malzemeleri
  • Tuz İsteğe göre Karabiber
Patates Püresi Kızartması: Hazırlaması için ilk olarak patateslerin iyice haşlanması olması lazımdır. Fakat bu sırada bazı konulara çok dikkat edilmesi gerekir. İlk olarak patatesleri haşlarken içine çok su çekmemesine çok dikkat etmek lazımdır. Patates püresi kızartması için pek çok kişi patatesler daha kolay ve çabuk haşlansın diye soyup küp-küp doğruyor ve daha sonra haşlamayı tercih ediyor. Fakat bu şekilde yapılmış bir haşlama bu tarif için hiç de doğru bir uygulama değildir. Patates püresi kızartması için bu patateslerin sulu olmaması lazımdır.
Bu sebeple de soymadan ve doğramadan haşlamalısınız çok doğru bir tercih olur.

Haşlanmış patatesleri soyup iyice ezerek püre haline getirdikten hemen sonra içerisine tuz ve isteğe bağlı olarak da karabiber ya da pul biber koyabilirsiniz. İsterseniz kimyon da koymanız mümkündür. İçerisine bir yumurtanın beyazını da ekledikten sonra patatesleri iyice yoğurmanız ve hamur haline getirmeniz yani homojen bir püre elde etmeniz lazımdır. Daha sonra da harcınızı köfte parçaları yapar gibi koparıp yuvarlamanız gerekir. Yuvarladığınız bu patates harcını teker teker kalan yumurtanın sarısına ve galeta ununa batırdıktan hemen sonra da önceden kızdırılmış yağın içine atarak kızartmaya başlayabilirsiniz. Patatesler pembeleşince yağdan çıkarıp ılık bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 01:21:02
Patates Püresi Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Püresi Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patates Püresi Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

Fırında Baget Kızartma

Fırında baget kızartma, Tavuk biz bayanların neredeyse her gün yemeklerimizde kullandığımız veya tavuğun kendisini ana menü olarak yaptığımız bir besindir. T...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024