Lorlu biber kızartması
Biber kızartması hangi şekilde olursa olsun başlı başına bir lezzettir. Kendi damak tadınıza göre kırmızı veya yeşil biber tercih edebilirsiniz. Ben kırmızı biberle yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca biberleri mümkün oldukça küçük olmasına dikkat edin. Lorlu biber kızartması özellikle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacaktır.
Lorlu biber kızartması için malzemeler
- 10 tane kırmızı biber
- 1 tane yumurta
- 1 kâse lor peynir
- 1 dilim rendelenmiş tulum peyniri
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Sıvı yağ
- Dereotu, maydanoz, pul biber, karabiber
Lorlu biber kızartması nasıl yapılır?
Derin bir kapta tulum peyniri, lor peyniri ya da tercih edeceğiniz herhangi bir beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanoz 1 yumurta, baharatları, dereotunu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Biberleri yıkayıp iyice kurutun ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra, hazırladığınız lorlu karışımı, biberlerin içerisine doldurun. Biberlerin ağız kısmını taşmasını engellenmek için, biraz boş bırakın. Doldurduğunuz biberleri, sıvı yağda kızartın. Biberlerin ağız kısmını, maydanoz ile süsleyin. Daha sonra, damak tadınıza göre yanında sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.