Levrek Kızartma; Türkiye'de Ege, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz sularında yaşarlar ve ayrıca Atlantik Okyanusu da yaşadıkları yerler arasındadır. Boyları 35 ile 90 cm arasında değişirken 10 kilogram ağırlığa ulaşabilen balıklardır. Eti çok lezzetlidir. Birçok türü olmasına bağlı olarak tatlı su levrekleri de vardır. Yapısal olarak kuşkucu bir balık olduğu için kıyılara paralel ve tek başlarına dolaşırlar bu yüzden de oltayla yakalamak neredeyse imkânsızdır.
Eti yağsızdır. Adeta gözleri dönmüş ve düşüncesiz bir şekilde dinamit ile avlanan balıkçılar sayesinde nesilleri tükenme tehlikesine girmiştir. Ağustos, Eylül ve Ekim ayları üreme zamanları olduğu için bu aylarda avlanmamalıdırlar. Lezzeti ve yakalama zorluklarından dolayı pahalı bir balık olarak satılır.
Yukarıda bilgilerini verdiğimiz bu lezzetli balığın tarifine geçelim.