Kur patlıcan kızartması için öncelikle patlıcanları bol suda yıkayın. Daha sonra patlıcanları diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlandıktan sonra patlıcanları süzün. Daha kızartma için kullanacağınız sosu hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine yumurta, mısır unu ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sosu patlıcanların üzerine dökerek iyice harmanlayın. Daha sonra kızartma yapacağınız tavanın içine sıvı yağı ilave ederek ısıtın.
Isınan yağın içine soslanmış patlıcanları ilave ederek bol yağda kızartın. Yoğun bol olmasına dikkat edin. Çünkü patlıcanlar yağı çok çeker. Kızartma işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.