Kızartma Börek

Kızartma börek, Ülkemizde hamur işi sevilerek yenen bir özel tattır. Hemen hemen her evde kolaylıkla yapılır. Hem çok hafif ve doyurucu hem de çok lezzetlidir. Büyük küçük demeden her yaşa hitap eden börekler, lezzetiyle de konuştururlar. Okula giden çocuklarımızın beslenme çantalarına koymak için vereceğim tarif çok besleyici olacaktır ve çocuğunuz her hafta sizden bu böreği yapmanızı isteyecektir.
Şimdi gelelim sizlere lezzetiyle konuşturan, kızartma börek tarifine.

Kızartma börek için gerekli malzemeler

  • 1 paket hazır yufka
  • 1 bağ pırasa
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 baş soğan
  • Bir tutam tuz
  • İsteğe göre baharatlar
  • 1 çay bardağı sıvıyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta

Kızartma Börek Nasıl Yapılır?


İlk yapacağımız işlem tavuk etlerini düdüklü tenceremize alarak haşlanmasını sağlamak. Tavuk eti haşlanırken diğer yandan sosu için küçük bir kâsede yumurta ile yoğurdu çırpalım. Sonrasında yufkalarımızı paketinden çıkartıp yuvarlak şekilde üst üste koyalım bekleye dursun. Şimdi biz uygun bir tavamıza soyup doğradığımız soğanlarımızı koyalım ve yağını dökelim, altı kısılarak yavaş yavaş kavrulmasını sağlayalım. Daha sonra pırasalarımızı temizleyerek yıkayalım ve onları küçük küçük parçalar halinde doğrayalım. Sonrasında kavrulan soğanların üzerine dökelim ve haşlanmasın da emin olduğumuz tavukların altını kapatalım ve havası gittikten sonra düdüklünün kapağını açalım.
Süzme kabına alınan tavuklar soğuduktan sonra didikleme işlemine (Tavuğun küçük parçalar haline getirilmesi) başlayabiliriz.

Ufak ufak şekilde didilen tavuk etlerini, pırasalı soğanlı karışıma ekleyelim ve ocağımızın altını kapatalım. Son olarak da tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım. Böreğimizin iç harcı hazır. Şimdi paketinden çıkarmış olduğumuz yufkaların arasına, hazırlamış olduğumuz sosumuzu tek tek sürüyoruz. Sonrasında ise iki tane yufkayı alarak sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Her bölünen parçanın içine pırasalı, tavuklu harcımızdan koyuyoruz. Bol bol koyalım ki lezzeti daha da ortaya çıksın. Sigara böreği sarar gibi sarmaya başlıyoruz. Tabi bu böreklerimiz daha büyük ve tombul olacaklardır. Sarma işlemi bittikten sonra önce yumurta akına bulayarak sonrasında ise galeta ununa buluyoruz ve kızgın yağda kızarana kadar kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra böreklerimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 01:30:47
Kızartma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kızartma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kızartma Börek"
Özellikle sabahları işe giderken ve çocukların beslenmesine koymak için pratik kızartma börek tarifi arıyorum. Kızartma börek yapılışı kolay mıdır? Hazırlanışı için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapması kolay mıdır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
İsa . 28.09.2018 20:25:55

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024