Kızartma yapımı için ilk olarak biberler yıkanır ve çekirdekli kısımları ayıklanır. Ardından biberler ikiye kesilir ve birer parmak kalınlığında doğranır. Tüm biber doğranınca büyük bir tavaya bolca sıvı yağ konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ kızarınca biberden bir avuç dolusu kadar yağa atılır ve bu şekilde azar azar kızartılır. Hepsini birden atarsanız eşit bir şekilde kızarmayabilir. Biberlerin üzerine damak tadınıza göre tuz atınız. Her seferinde birer avuç atarak tüm biberleri kızartın ve kâğıt havlu serilmiş olan bir tabağa alınız. Biberler kızarınca onlar soğuyana kadar siz de yoğurtlu sosunu hazırlayın.
Yoğurtlu sos için iki su bardağı yoğurdu bir kaba alın üzerine iki diş sarımsak rendeleyin ve biraz tuz atıp iyice karıştırın. Biberlerin soğuyup soğumadığını kontrol edin ve eğer soğuduysa hafif derin olan bir servis tabağına alın ve üzerine yoğurtlu sosu ekleyin. İsterseniz sos üzerine ince kıyılmış maydanoz ilavesi yapabilirsiniz. Ardından servis edin.
Afiyet olsun.