Öncelikle patatesleri yıkayın.
Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını ince ince soyun. Soyduktan sonra patatesleri rendeleyin. Rendeledikten sonra rendelediğiniz patateslerin üzerine tuz ve kekik ilave ederek karıştırın. Karıştırdıktan sonra patateslerin suyunu sıkın. Daha sonra orta boy tavanın içerisine sıvı yağı koyarak ısıtın. Yağın çok fazla ısınmasına gerek yoktur. Yağ biraz ısınınca patateslerin yarısını tavaya koyun. Patatesleri çok yaymayacak şekilde bastırarak tavaya yayın. Üzerine ise kenarlarına çok gelmeyecek şekilde kaşar peynirini yayın. Kaşar peyniri yaydıktan sonra kalan diğer patatesleri de en üste güzelce yayın ve bastırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra orta ısıda arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Ocağın ısısı çok fazla olmamalıdır. Isı çok fazla olursa kaşarlı patatesin içi pişmez sadece dışı kızarır.
Kısık ateşte dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olana kadar pişirin. Böylece kaşarlı patates kızartması hazır olacaktır.
Afiyet olsun.