Karnabaharın dalları ayrılarak derin bir tencerede pişirilir.
Ama çok kaynatılmaz sadece biraz yumuşak olursa yeter. Pişen karnabahar süzgeç yardımıyla süzülerek kızartmaya hazır hale getirilir. Başka bir kapta yumurtayı, sütü, unu, tuzu koyup iyice karıştırılır. Kızartma tavasına sıvı yağı koyarak kızdırılır. Haşlanan karnabahar hazırlanan karışıma batırılarak ısınan yağın içerisine konur. Karnabahar çok kızartılmamalıdır, çünkü vitamin değeri çok fazla olan bir sebze olduğu için vitamin değeri düşer. O yüzden kısık ateşte orta bir kıvam da kızartılır. Kızartılması biten karnı bahaları geniş ve büyük bir tabağa koyarak sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun.