Kalamar Nasıl Kızartılır

Kalamar nasıl kızartılır, Farklı deniz ürünleri seviyorsanız kalamar tam da size göre. Evde pek kimsenin yapmaya cesaret edemediği kalamar aslında kolay bir tariftir. Ancak yapım aşamalarını takip etmek gerekmektedir. Günümüzde balık satan reyonlarda taze olarak bulunabildiği gibi donmuş olarak da marketlerde kalamar bulmak mümkün. Şimdi sıra geldi kalamar nasıl kızartılır sorusunu cevaplamaya.
Kalamar kızartırken yapılan hataları size anlatalım. Sizde evde kendiniz yumuşacık lezzetli kalamar kızartması yapabilirsiniz. Tadını beğendiğiniz kalamarı dışarıda yüksek fiyatlarla nasıl hazırlandığını bilmediğiniz ürünleri yemek zorunda kalmayasınız. Gönül rahatlığıyla hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kalamar kızartma için malzemeler

  • Kalamar,
  • 1 Su bardağı süt,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,
  • 1 adet limon,
  • Un,
  • Tuz,
  • Kızartmak için sıvı yağ.

Kalamar nasıl kızartılır?


Öncelikle ister taze ister donmuş halde aldığınız kalamarları güzelce yıkayıp süzün. Daha sonra derin bir karıştırma kabı içerisine bir adet limon suyunu, karbonatı, şeker ve tuzu ilave edin. İçerisine kalamarı koyduktan sonra yaklaşık yarım saat sıkarak karıştırın. İyice yedirmeyiz çok önemlidir. Yarım saatin sonunda sütü ilave ettikten sonra karıştırın. Üzeri kapalı bir şekilde bir gün buzdolabında bekletin. Eğer o kadar zamanınız yoksa birkaç saat de yeterli olur.
Ancak aynı lezzeti vermeyecektir. Dinlenen kalamar için derin bir tencere içerisine bol miktarda sıvı yağ koyup kızdırın. Kalamarı süzün ve una bulayarak yağda kızartın. Kalamarın 2/3 dakikadan fazla kızar mamasına dikkat edin. Fazla kızartırsanız kuru ve tatsız olur. Kızaran kalamarların fazla yağını almak için, kâğıt havlu üzerine alın. Sizin için hazırladığımız bu makalede kalamar nasıl kızartılır sorusunu cevaplamaya çalıştık. Umarız beğenir ve denersiniz. Yanında salata ile servis edebileceğiniz kalamar servise hazır. Sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.
27.01.2024 09:14:37
Kalamar Nasıl Kızartılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Nasıl Kızartılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Nasıl Kızartılır"
Ben de kalamar hazırlamayı düşünüyorum. İlk kez bu yemeği yapacağım ve pişirme esnasında nelere dikkat edeceğimi bilmiyorum. Kalamarı yakıp telef etmekten korkuyorum. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? Ayrıca bu yemeğin yanında ne iyi gider? Hangi salata türünü kullanmam gerekiyor? Soğanlı salata yapabilir miyim mesela?
Ekin . 07.10.2018 22:51:07

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024