Kalamar Kızartma

Kalamar kızartma, kalamarın en lezzetli tüketildiği pişirilme şeklidir. Kalamar direkt olarak kızartılmamalıdır. Çünkü kızardıktan sonra sert olur. Lezzetine varmak, istediğiniz gibi dışı çıtır, içi yumuşacık bir kalamar yemek isterseniz, mutlaka kızartmadan önce kalamarın marine edilmesi gerekir. Kalamar kızartma biraz özen ister. Hem kızartmadan önce sosunu hazırlayacaksınız hem de sunum aşamasında özel soslarla birlikte ikram etmelisiniz.
Sizlere lezzetli kalamar nasıl kızartılır, nasıl servise hazır hale getirilir konusunda yardımcı olmak istedik. Bunun için güzel bir tarif hazırladık. Hep birlikte mutfağa girelim, kalamarı kızartmaya hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kalamar kızartma öncesi sos nasıl yapılır?


Kalamar genellikle hazır ayıklanmış ve doğranmış şekilde satılır. Bu şekilde kalamarı aldıysanız önce güzelce yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgece alın. Hamarat bayanlar kalamarı ile kendileri ayıklayabilir. Buna sözümüz yok. Dilerseniz kendiniz ayıklayarak, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyebilirsiniz. Şimdi hazırlayacağımız sos sayesinde yumuşak bir kalamar kızartacaksınız. İhtiyacınız olan malzemeler ise;
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Sos malzemelerimiz bunlar. Bunları bir kâsenin içinde kalamarlarla birlikte karıştırabilirsiniz. Ancak en iyi sonucu kalamarları bir naylon poşete koyarak, malzemeleri içine koyarak alabilirsiniz.
Daha sonra poşetteki kalamar ve sos malzemelerini elinizle iyice ovarak, köpükleninceye kadar yoğurun. İsterseniz poşeti içindekilerle birlikte bir şişeyle dövebilirsiniz. Bunu 10-15 dakika kadar yapın. Daha sonra buzdolabına poşetle birlikte koyarak, 1-2 saat dinlenmesini sağlayın. Bu sos malzemelerinin içinde en önemlisi tuzdur. Kalamarı ağzınıza layık şekilde marine edecektir.

Kalamar kızartma sırasındaki marine sos


Kalamarı iyice dinlendirdikten sonra, dolaptan çıkarın. Bu yaptığınız sos kalamarın yumuşak olmasını sağlayacak. Şimdi hazırlayacağımız marine sos ise kalamar kızardığında dışının çıtır olmasını sağlayacak. Biliyorsunuz en lezzetli kalamar içi yumuşak, dışı çıtır olandır. Şimdi kalamarı içinde bulunduğu poşetten çıkarın ve yıkamayın. Bunları başka bir poşetin içine alın. Karıştırmayı poşetin içinde yapmamızın nedeni, sos malzemeleriyle kalamarın iyice karışması içindir. Şimdiki sos için ihtiyacınız olan malzemeler ise;
  • Biraz mısır unu
  • Yeterince tuz
  • Biraz irmik
  • Arzu ederseniz baharat türleri
Bu malzemeleri de kalamar poşetinin içine atın. İyice poşeti çalkalayarak karıştırmaya başlayın. Artık kalamar kızartma işlemine başlayabiliriz.

Kalamar kızartma nasıl yapılır?


Kalamarı kızartmak için, en önemli husus bol sıvı yağ kullanmaktır. Tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırın. Kalamarı kızartırken kızgın yağın içine teker teker atmanız gerekir. Çünkü yağın ısısı kaybolmamalı. Zaten kalamar kısa sürede kızarır. Fazla kızarırsa, kayış gibi olur ve lezzetini kaybeder. Bu aşamaya kadar verdiğiniz emeklerin boşa gitmesini istemezsiniz sanırız. Kalamarı sadece 3-4 dakika kızgın yağda kızartmanız yeterli gelir. Yağın içinden aldığınız kalamarları kâğıt peçete üzerine alırsanız, fazla yağını da almış olursunuz. Son bir hatırlatma yapalım. Tavaya kalamarı teker teker atıyorsunuz ve içine fazla kalamar koymuyorsunuz. Gerekirse 3-4 partide kalamarları kızartın. Ancak her defasında yağın kızmasına zaman tanıyın.

Kızarttığınız kalamarların henüz işi bitmedi. Servis aşamasında kalamarı özel bir sosla ikram etmenizi tavsiye ederiz. Bunun için en basit sos mayonezli sostur. Bunun için mayonez, iki diş sarımsak, biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu homojen olacak şekilde karıştırın. Bu sosu baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Kalamar kızartma ile sosunuzu da ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 23:06:25
Kalamar Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Kızartma"
Kalamar yemeğini sürekli dışarıda yiyorum. Nedeni ise tabi ki temizleme işlemini pek yapamıyor olmam. Kalamarı nasıl temizlemem gerekiyor. Eğer tam olarak temizleyebilirsem bol bol kalamar evde yaparak tüketebileceğim.
Zübeyr . 25.09.2018 01:31:23

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024