Galeta Unlu Mantar Kızartması
Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini almış olursunuz. Mantar kullanıldığı her yemekte oldukça farklı bir lezzet vermektedir. Ama sadece mantar kavurması bile inanın çok lezzetli olmaktadır. Çocukların pek alışık olmadığı ve tüketmediği bir gıda olmasına rağmen, onların severek yemeleri için galeta unu ile kızartılarak çıtır mantarlar hazırlayabilirsiniz.
Haftada en az bir defa mantar yemeye özen gösterin.
Galeta unlu mantar kızartması için gerekli olan malzemeler- 400 gram büyük boy mantar,
- 1 su bardağı galeta unu,
- 1 çay bardağı un,
- 2 adet yumurta,
- 1/2 kesilmiş limon,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Kızartmak için sıvı yağ,
Galeta unlu mantar kızartması nasıl yapılır?
Mantarları güzelce yıkayalım ve ardından şapkasından başlayarak sapına doğru dik çizgiler ile elma dilimler gibi dilimleyin. Bir kabın içerisinde hazırladığımız un ve limonlu karışımın içinde mantarları yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim. Bekleyen mantarları süzgece alarak suyunu süzmesi sağlanır. Diğer tarafta tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve unu bir kabın içerisinde karıştıralım. Başka bir kabın içine yumurtaları kırarak çırpalım. Diğer kaba ise galeta ununu koyarak hazırlayalım. Tavanın içine sıvı yağı ekleyerek ısınması için bırakalım. Suyunu süzen mantarları sırası ile ilk unlu karışım, ardından yumurta ve tekrar galeta ununa bulayarak tavada her iki tarafını da kızartalım.
Kızaran mantarları havlu kâğıt serilmiş tabağın içerisine alalım. Galeta unlu mantar kızartması yemeği servise hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 19:03:09
Galeta Unlu Mantar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|