Yapımı çok kolaydır. Bunun için öncelikle ekmekleri ince ince dilimleyin. Derin bir kâsenin içerisinde yumurtayı kırın ve hafif tuz atarak çatal yardımıyla çırpın. Üzerine beyaz peynir ile kaşar peynirini rendeleyip karıştırın.
Daha sonra sivri biber ile yeşillikleri ufak ufak doğrayın. En son olarak da domatesleri minik minik küp şeklinde doğrayın. Eğer kabuğunu soyarsanız çok sulanır ve ekmekleri ıslatır. Bu nedenle soymamak daha doğru olur. Tüm malzemeyi karıştırın. Daha önce dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine ince tabaka halinde ter yağı sürün ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bu işlem tamamlandığında da peynirli yumurtalı harcı ekmeklerin üzerine paylaştırıp iyice yayın. En son olarak da harç sürülmüş ekmeklerin üzerine karabiber ekin. Hazır olan ekmekleri daha önce ısıtılmış 170 derce fırında pişirin. Ekmekler yaklaşık 15 dakika içerisinde pişmiş olacaktır. Umarım sizler ve misafirleriniz de
fırında peynirli ekmek kızartmasını seversiniz. Bu arada ekmeği fırına verdiğinizde mutlaka kahvaltı masanız hazır olsun. Çünkü ekmekleri sıcak yemek gerekiyor. Soğuduğunda ekmekler çok fazla kurur ve kaşar peyniri katılaşır. Ayrıca arzu ederseniz ekmeklerin üzerine salam sosis ya da sucuk gibi şarküteri ürünleri de koyabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.