Fırında Köfte Kızartma
Fırında Köfte Kızartma, köfte çoğunlukla çocuklar tarafından en çok tüketilen besindir. İçinde kullanılan malzemeler ile farklı tatlarda çeşitli köfteler hazırlanmaktadır. Hangi memlekete giderseniz gidin kendine özgü malzemeler kullanılarak değişik köfteler hazırlamaktadırlar. Ayrıca piknik keyfinde mutlaka köfte mangalda yapılmaktadır. En çok kızartması, mangalda ya da fırında diğer besin maddeleri ile çeşitli yemekler yapılır.
Fırında patates kızartması için gerekli olan malzemeler- 500 gram dana kıyma,
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 adet yumurta,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Karabiber,
- Tuz,
- Kırmızı pul biber,
- Nane (İsteğe bağlı),
Fırında köfte kızartması nasıl yapılır?
Derin bir kâsenin içine kıymayı, yumurtayı, tuzunu, karabiber, kırmızı pul biberi, naneyi ve sıvı yağı ekleyerek harmanlayalım. Ardından soğanı yemeklik küçük doğrayıp karışımın içine ekleyelim. Maydanozları da ince kıydıktan sonra bayat ekmek içi ile köftelik harca ekleyin. Çok fazla sıkmadan bütün malzemeler birbirine karışana kadar harmanlayalım. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serelim ve köfteleri istediğiniz büyüklükte hazırlayarak dizelim. Önceden 200 derecede ısıtılan fırında köfteler iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
21.01.2024 07:19:09
Fırında Köfte Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|