Fırında Karnabahar Kızartması
Fırında karnabahar kızartması son yılların en popüler yemek malzemeleri aralarında yer ediniyor ve buna bağlı olarak birçok bayan, karnabaharı faydalanarak hazırlayabileceği yemekleri tercih etmekte. Çok lezzetli bir besin olan karnabahar, gerçek şekilde pişirildiğinde misafirlerinizin ve ailenizin bir ek olarak yemekte görülmesi isteyecekleri yemeklerden birisi haline dönecektir.
En sevilen versiyonu ise karnabahar kızartmasıdır ama kızartmaların hem sıhhatsiz olmaları hem de koku yapmaları sebebiyle fırında yapılmaları da olası olabiliyor. Buna bağlı olarak meydana fırında karnabahar kızartması çıkıyor ve ne türlü yapılır tarifimiz yardımıyla fırında da yapsanız en güzel kızartma tadını almanızı sağlamayı planlıyoruz.
Fırında karnabahar kızartması malzemeleri- Karnabahar (Orta büyüklükte ve 1/2 olmak üzere)
- Yumurta (Bir tane)
- Un (Üç çorba kaşığı)
- Havuç (Bir tane)
- Süt (Bir çay bardağı)
- Kaşar Peyniri (1/2 çay bardağı, ince rende yapılmış)
- Tuz (Orta büyüklükte kaşık)
- Karabiber (Bir çay kaşığı)
Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?
İlk şekilde hazırlıklı ettiğimiz karnabaharlarımızı alarak iyice parçalarına ayırıyoruz ve fırınımızı ek olarak 230 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlıyoruz. Fakat çiçekleri parçalarken çok fazla küçük olmamalarına ilgi etmeli ve belli bir süre büyükçe bırakmalıyız. Bundan başka havucumuzu da birkaç parçaya ayırdıktan ardından hem havucu hem karnabaharı alarak bir tencerede kaynatıyoruz.
Bu noktada kaynatma işleminin çok fazla uzunca sürmemesine ve malzemelerin çok fazla yumuşamamalarına ilgi etmeliyiz. Aksi halde hem besin değerleri hem de tadı kayıp görecektir. Bu esnada süt ve yumurtamızı iyice karıştırmalı ve çırpmalıyız. Ek olarak ardından karabiber, tuz ve un malzemelerimizi de karışımın içine ekleyerek homojen bir dağılım elde etmeliyiz. Karışım ideal duruma geldikten ardından elimizdeki kaşarları da ekliyor ve belli bir süre ek olarak karıştırıyoruz. Eğer karnabahar ve havuçlarımızın haşlanması bittiyse sularını süzdükten ardından yukarıda hazırladığımız karışıma iyice batırmamız gerekmektedir. Bütün parçalar bulandıktan ardından alüminyum folyo yahut yağlı kâğıtla kapladığımız fırın tepsimize tamamını diziyoruz. Durumu hazırda sıcak olan fırınımıza tepsiyi yerleştirdikten ardından malzemelerin üst kısımları kızarana denli fırında tutuyoruz. Karnabaharımız çoğalış hazırlıklı diyebilirim. Ama onu ek olarak güzel duruma getirmek amaçlı süslemeler de yapabilirsiniz. İsterseniz üst kısmına zeytinyağı dökebilir, sarımsaklı yoğurt dökebilir veyahut kırmızı kırmızı biber sosu yapabilirsiniz. Bu noktada tercihi sizin damak tadınıza bırakmamız gerekmektedir. Herkese şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktaları- Öncelikle kızartma yaparken tavanın üst kısmına kesinlikle bir kapak kapatın ve bu kapağı mümkün olduğunca az açın. Bir kere kızartmaları çevirmek amaçlı, bir kere de kızartmayı yağdan almak amaçlı açmak yetiyor birçok zaman.
- Aspiratörü tavayı ocağa koyar koymaz çalıştırın. Balkonun kapısını açın. Kızartma işlemi bittikten ardından kızartma tavasını balkona çıkarın anında.
- Kızartmanızı fırında yapın. Hem bir ek olarak az yağlı hem bir de ek olarak az kokulu olacaktır.
19.01.2024 03:38:16
Fırında Karnabahar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|