Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında karnabahar kızartması son yılların en popüler yemek malzemeleri aralarında yer ediniyor ve buna bağlı olarak birçok bayan, karnabaharı faydalanarak hazırlayabileceği yemekleri tercih etmekte. Çok lezzetli bir besin olan karnabahar, gerçek şekilde pişirildiğinde misafirlerinizin ve ailenizin bir ek olarak yemekte görülmesi isteyecekleri yemeklerden birisi haline dönecektir.
En sevilen versiyonu ise karnabahar kızartmasıdır ama kızartmaların hem sıhhatsiz olmaları hem de koku yapmaları sebebiyle fırında yapılmaları da olası olabiliyor. Buna bağlı olarak meydana fırında karnabahar kızartması çıkıyor ve ne türlü yapılır tarifimiz yardımıyla fırında da yapsanız en güzel kızartma tadını almanızı sağlamayı planlıyoruz.

Fırında karnabahar kızartması malzemeleri

  • Karnabahar (Orta büyüklükte ve 1/2 olmak üzere)
  • Yumurta (Bir tane)
  • Un (Üç çorba kaşığı)
  • Havuç (Bir tane)
  • Süt (Bir çay bardağı)
  • Kaşar Peyniri (1/2 çay bardağı, ince rende yapılmış)
  • Tuz (Orta büyüklükte kaşık)
  • Karabiber (Bir çay kaşığı)

Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?


İlk şekilde hazırlıklı ettiğimiz karnabaharlarımızı alarak iyice parçalarına ayırıyoruz ve fırınımızı ek olarak 230 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlıyoruz. Fakat çiçekleri parçalarken çok fazla küçük olmamalarına ilgi etmeli ve belli bir süre büyükçe bırakmalıyız. Bundan başka havucumuzu da birkaç parçaya ayırdıktan ardından hem havucu hem karnabaharı alarak bir tencerede kaynatıyoruz.
Bu noktada kaynatma işleminin çok fazla uzunca sürmemesine ve malzemelerin çok fazla yumuşamamalarına ilgi etmeliyiz. Aksi halde hem besin değerleri hem de tadı kayıp görecektir. Bu esnada süt ve yumurtamızı iyice karıştırmalı ve çırpmalıyız. Ek olarak ardından karabiber, tuz ve un malzemelerimizi de karışımın içine ekleyerek homojen bir dağılım elde etmeliyiz. Karışım ideal duruma geldikten ardından elimizdeki kaşarları da ekliyor ve belli bir süre ek olarak karıştırıyoruz. Eğer karnabahar ve havuçlarımızın haşlanması bittiyse sularını süzdükten ardından yukarıda hazırladığımız karışıma iyice batırmamız gerekmektedir. Bütün parçalar bulandıktan ardından alüminyum folyo yahut yağlı kâğıtla kapladığımız fırın tepsimize tamamını diziyoruz. Durumu hazırda sıcak olan fırınımıza tepsiyi yerleştirdikten ardından malzemelerin üst kısımları kızarana denli fırında tutuyoruz. Karnabaharımız çoğalış hazırlıklı diyebilirim. Ama onu ek olarak güzel duruma getirmek amaçlı süslemeler de yapabilirsiniz. İsterseniz üst kısmına zeytinyağı dökebilir, sarımsaklı yoğurt dökebilir veyahut kırmızı kırmızı biber sosu yapabilirsiniz. Bu noktada tercihi sizin damak tadınıza bırakmamız gerekmektedir. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktaları

  • Öncelikle kızartma yaparken tavanın üst kısmına kesinlikle bir kapak kapatın ve bu kapağı mümkün olduğunca az açın. Bir kere kızartmaları çevirmek amaçlı, bir kere de kızartmayı yağdan almak amaçlı açmak yetiyor birçok zaman.
  • Aspiratörü tavayı ocağa koyar koymaz çalıştırın. Balkonun kapısını açın. Kızartma işlemi bittikten ardından kızartma tavasını balkona çıkarın anında.
  • Kızartmanızı fırında yapın. Hem bir ek olarak az yağlı hem bir de ek olarak az kokulu olacaktır.
19.01.2024 03:38:16
Fırında Karnabahar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Karnabahar Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Karnabahar Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024