Fırında Et Kızartma

Fırında et kızartma; birçok kişi tarafından sevilen hafif bir yemektir. Besin değeri etin içeriğinde bulunan değerler nedeni ile yüksektir. Zaman almadan ve sizi yormadan bir saat içerisinde hazırlanabilen bir yemektir. Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için ideal lezzetler arasındadır. Fırında et kızartması birçok yemeğin yanında da sunum yapılabilmektedir.
İştah kabartan bir görünüme sahip olan fırında et kızartması eşsiz bir lezzete sahiptir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen fırında et kızartması yoğurt eklenerek de tüketilebilir. Sizde ailenize ve sevdiklerinize fırında et kızartması sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi.

Fırında et kızartması için gerekli malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı doğranmış şekilde olacak dana eti,
  • 4 adet çarliston biber,
  • 2 adet patlıcan,
  • 4 adet patates,
  • 3 adet domates,
  • 2 yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ,
  • Tuz.

Fırında Et Kızartma Sosu için

  • 1 yemek kaşığı olacak şekilde domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı olacak şekilde biber salçası,
  • 1 su bardağı su.

Fırında Et Kızartma Üzeri için

  • Kaşar peyniri rende şeklinde olacak.
Fırında et kızartma nasıl yapılır?

Fırında et kızartma yapmak için, ilk iş olarak etler düdüklü tencere güzel bir şekilde koyulur, etlerin üst kısımlarını geçmeyecek bir şekilde su ilavesi ile 20-25 dakika bir süre içerisinde pişirilmesi gerekir.
Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulup, küp-küp doğranır ve acısını çıkartmak için, 15 dakika civarında tuzlu su içerisinde bekletilmesi gerekir. Patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp-küp şeklinde doğranması gerekir. Çarliston biberler iyice yıkanıp, ortadan ikiye bölünmek şartıyla içerisinden çekirdekleri çıkartılır ve iri bir şekilde iyice doğranır. Doğranmış şekilde bulunan sebzeler, derin bir kap içerisine alınılır ve üst kısımlarına 2 yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ ile biraz tuz eklenip harmanlaması yapılır. Daha sonra yemeğin yapılacağı olan 30 santim civarındaki borcam tepsi ya da aynı boyutta farklı bir fırın kabı içerisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece 20 dakika kadar yani hafif yumuşak oluncaya kadar kızarmaları sağlanır. Domatesler iyice yıkandıktan sonra çok ince olmayacak bir şekilde dilimlenmesi gerekir. Pişirilmiş olan etler düdüklü tencereden alınır suyu süzdürüldükten sonra domates dilimleri ile beraber, fırından alınmış olan sebzelerin üst tarafına konulur. Yemeğin sosunu hazırlamak için domates salçası, biber salçası ve su bir arada bir kap içerisinde iyice karıştırılır. Etlerin haşlama suyundan da kullanılması mümkündür. Pişirilmiş olan yemek fırından alınır ve üzerine kaşar rendesi dökülür ve kaşarların erimesi için tekrar fırına verilir 5 dakika kadar bekletilir. Kaşarlar eridikten sonra yemeğimiz fırından alınır ve hazırlanmış olan fırında et kızartma yemeğimiz servise sıcak sıcak sunulur.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 18:41:47
Fırında Et Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Et Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Et Kızartma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024