Fırında Ekmek Kızartması

Fırında ekmek kızartması kolaylıkla hazırlanabilecek ve bir o kadar da lezzetli tariflerdendir. Bu fırında kahvaltılık ekmek dilimleri sık seçilen kahvaltılıklardan biridir. Bu ekmek üstü kahvaltılıklar, neredeyse her hanede tanınmış ve eminim sıkça yapılmış olan kolay lezzetlerdir. Üstelik damak zevkinize uygun olarak ekmeklerin üzeri için peynir, sucuk, yumurta kullanarak tarifi daha da lezzetli ve doyurucu yapabilirsiniz veya yalnızca peynir ya da domatesli de yapılabilir.
Burada verilen tarifte beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak kullanılmıştır fakat lor peyniri ya da sevdiğiniz rastgele bir peynir çeşidiyle olabilmektedir. Bazen de dolapta bekleyen ve bir çeşit bitmeyen peynirleri ve bayatlamaya başlayan ekmeğimizi de değerlendirmenin en yararlı yöntemidir.

Gerekli olan Malzemeleri

  • 4 dilim ekmek (Bayat ekmek olması tercih sebebidir)
  • 4 parça incecik kesilmiş Tereyağ
  • 4 parça ince dilimlenmiş Beyaz peynir
  • 1 adet domates
  • 4 dilim Kaşar Peynir

Tarifin Nasıl Yapılır?


Öncelikle ekmek dilimlerinin üstüne incecik birer parça tereyağı koyun, sürmüyoruz yalnızca incecik bir parçayı üstüne koyuyoruz, o sıcaklıkla eriyip ekmeğe yumuşaklık ve lezzet veriyor. Bu işlemin ardından yeniden her bir ekmek diliminin üstüne ince bir dilim beyaz peyniri koyuyoruz. İsterseniz beyaz peynirsiz de yapabilirsiniz fakat bu şekilde çok fazla sevilecektir. Sonra bir domatesin kabuklarını soyun, ince kabuklu ise soymadan da olabilir.
İnce birer dilim keserek ekmeklerin ortasına koyun. En üstüne de bir dilim kaşar peyniri koyun. Fırının ortada rafına tepsiyi yerleştirin ve ızgarasını açarak ekmekleri kızartın, fırın ayarında değil ızgara ayarında yapıyoruz. Kaşarlar eriyip kızarmaya başlayınca fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz. İlgi edin peynirler çok fazla sıcak olan oldu yanmayın buna dikkat edin. Ekmekleri fırından alınca servise hazırdır, afiyet olsun.
20.01.2024 03:38:06
Fırında Ekmek Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Ekmek Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Ekmek Kızartması"
Kahvaltılarda fırında ekmek kızartmasını çok seviyoruz. Sadece peynir ve domates kullanıyorum. Farklı malzemeler ile fırında ekmek kızartması yapılabilir mi? Fırında ekmek kızartması için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Fırında ekmek kızartmasının yapılışı nasıldır? Fırında ekmek kızartması için bayat ekmek mi kullanılmalıdır? Detaylı bilgi verir misiniz?
Ayşe . 06.10.2018 18:33:11

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024