Öncelikle brokolileri çiçek şeklinde ayırıp parçalara ayırarak bir tencerenin içine koyunuz. Üzeri geçene kadar su ekleyerek ocağın üzerine koyun ve yaklaşık olarak beş dakika boyunca kaynamaya bırakın. Daha sonra suyunu süzerek bir kabın içine soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırıp sosu hazırlayın. Galeta ununu da bir kabın içine alarak hazır halde bulundurun. Brokolileri alarak öncelikle zeytinyağlı sosun içine batırın ve daha sonra galeta ununa bulayarak hazırlayın.
Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt sererek hazırlamış olduğunuz soslu brokolileri dizin. Tüm brokolileri fırın tepsisine dizdikten sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. İşte fırında brokoli kızartmanız artık servis edilmeye hazır bir hale gelmiş demektir.
Afiyet olsun.