Fırında Baget Kızartma

Fırında baget kızartma, Tavuk biz bayanların neredeyse her gün yemeklerimizde kullandığımız veya tavuğun kendisini ana menü olarak yaptığımız bir besindir. Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ile hazırlayabiliriz.
Kırmızı ete göre fiyat olarak da daha uygun olan tavuk eti oldukça vitaminli ve lezzetlidir. Tavuk eti ile hazırlaya bileceğimiz oldukça fazla tarif vardır. Fırında baget kızartma bu çeşitlerden sadece biridir. Bana olduğu gibi sizlere de ani sürpriz yapan sevdikleriniz var ise onları aç göndermemek için pratik bir şekilde fırında baget kızartması yapabilirsiniz. Yanında pilav veya patates kızartmasıyla harika olacağından eminim. Benim sürpriz yapıp gelen kayın valideme acelece yapmış olduğum ve çok da lezzetli olan fırında baget kızartmasını sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz yazdığım tarife deneyip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Fırında baget kızartması için gerekli malzemeler

  • 1 kilo baget,
  • 1-2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığından az biber salçası,
  • Küçük bir fincan sıvı yağ,
  • 1 adet fırın poşeti ve bir kaşık un

Fırında Baget Kızartma Nasıl Yapılır?


Öncelikle bagetleri iyice yıkayıp kâğıt havlu ile kuruluyoruz.
Daha sonra ayrı bir yerde derin bir kâsenin içine 2 diş sarımsağı ezip üstüne kekik, pul biber, tuz, biber salçası ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yıkayıp kuruladığımız bagetlerin tamamını bu sosun içine koyup iyice harmanlıyoruz. Elimize aldığımız fırın poşetinin içine bir kaşık unu koyup poşetin tamamı un olacak şekilde çalkalıyoruz. Hazırladığımız bagetleri fırın poşetine kup ağzını sıkıca kendi kilidi ile kapatıyoruz. Fırın poşetinin üstünden iğne ile birkaç delik açıyoruz patlamaması için. Fırın poşetine koyduğumuz bagetleri tepsiye koyup önceden ısıttığımız 200 derece fırına sürüyoruz. Poşetin içinde sulanıp suyunu çekinceye kadar bekletiyoruz. Daha sonra poşetin üstünü yırtarak açıyoruz ve bagetlerin üstü kızarana kadar fırında bekletiyoruz. Dilerseniz ayrı bir fırın poşetinin içine kekik, tuz ve pul biber ile sosladığımız patatesleri koyup bagetleri koyduğumuz tepsinin bir köşesine koyabiliriz. İkisi birlikte birbirlerine kokusu geçmeden pişeceği gibi patatesleri kızartmak için ayrıca zaman harcamamış oluruz. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır kızarmış olan fırında bagetleri dilerseniz pilav ve ayran eşliğinde sevdiklerinize sunabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyetle kalın.
19.01.2024 22:44:12
Fırında Baget Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Baget Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Baget Kızartma"
Ben yalnızca kırmızı etli yemeklerde sarımsak kullanıyorum. Ancak baget gibi tavuk yemeklerine koyarsam tavuğun tadın öldüreceğini düşünüyorum. Tavuklu yemeklerde sarımsağı ne kadar koymam gerekiyor? Bu sefer de sarımsak eklemeyi düşünüyorum. Sarımsakları tüm halinde mi atayım yoksa iyice ezip sosuna mı ekleyeyim? Çok kararsız kaldım.
Büşra . 28.09.2018 18:27:45

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024