Elmalar yıkanmak için derin bir kaba alınır.
Yıkanan elmalar soyulur ve çekirdekleri elmaları zedelemeden oyularak temizlenir. Daha sonra elmalar 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesilerek servis tabağına dizilir. Toz şeker ve tarçın karıştırılarak elmaların üzerine serpilir yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletilir. Bu sırada un derin bir kaba alınır üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı elma suyu ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Karışımda topaklanma olmaması gerekir. Bu işlemde tamamlandıktan sonra yağ tavaya alınır ve kızdırılır. Dinlenen elmalar un harcına bulanarak yağda iki taraflı kızartılır. Kızaran elmalar bir maşa yardımıyla yağ emen havlunun üzerine dizilir. Kızartmaların yağı çekildikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilerek servise hazırlanır.
Afiyet Olsun.