Dana Kızartma; Her bir tanesi 150 gram gelmiş olan dört tane dana eti dilimini kasapta dövdürün. Daha sonra tuzlayın. Sonra biberleme işlemi yapın. Daha sonra una bulayarak 30 gram tereyağının ve dört kaşık olacak olan zeytinyağının içine güzelce atın. Adaçayını, tuz ve biberini güzel bir şekilde serpiştirin. Dana etlerinin iki tarafı da iyice kızartıldıktan sonra bir kaşık domates salçasını ılık olan et suyunda ya da suda ertime yapılarak dana etlerinin üzerine dökme işlemi yapıldıktan sonra kabın ağzını örterek 15 dakika pişirin.
Bu süre bitiminde pişecek olan dana etlerini tencereden çıkartarak servis tabağına dizin ve salçasını üzerine dökme işlemini yapın. 250 gram bezelyeyi haşlama işlemi yapıldıktan sonra tereyağı ile bereber gratine edilerek dana etlerinin yan tarafına koyun. Dana kızartmada kullanılacak olan malzemeler aşağıdaki gibidir.