İlk olarak sıvı yağı kızartma tenceresine atıp ocağa alıyoruz.
Yağımız kızarırken bizde patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra ince uzun dilimliyoruz. Kızaran yağın içerisine patatesleri yağın içerisinde sıkıştırmayacak miktarda ilave ediyoruz. Eğer patatesi yağına oranla fazla koyarsanız yağın ısısını düşüreceği için istenilen çıtır çıtır kıvamı yakalayamazsınız. Patatesleri yağın içerisine attıktan sonra rengi pembeye dönünceye kadar kesinlikle karıştırmayın. Rengi dönünce karıştırın. İstenilen rengi alınca servis tabağına çıkartın. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartın. Hazır olan çıtır patates kızartmasını fazla soğumadan servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.