Çipura Kızartma

Çipura Kızartma; Halk arasında adı çupra olarak da bilinen bu lezzetli balık genelde Akdeniz bölgesindeki sularda yaşar. Benim gibi Ege kıyılarında tatil yapmayı seviyor ve zıpkın ile avlanıyorsanız çiftlik çuprası yerine kendi vurduğunuz çuprayı hazırlamanızı ve afiyetle yemenizi tavsiye ederim. Ege ve Akdeniz bölgesindeki suların gelişimleri için yeterli mineralleri sağlamasından dolayı buralarda üremelerini ve gelişimlerini sürdürmektedirler.
Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ürediklerinden dolayı bu aylarda avlanmaması gerektiğinde altını çizmekte fayda görüyorum. Etlerindeki kılçıkların iri ve az olması yerken de daha az zahmetli olmasını sağlıyor. Kültür yani çiftlik balığı olarak üretimine uygun olduğu için süpermarketlerde genellikle çiftliklerde üretilen çupralar satılmaktadır fakat deniz çuprası kadar lezzetli değildir. Size tavsiyem balık hallerinden temin etmeniz ya da kendiniz avlamanızdır.

Ayrıca haftada 1 gün balık tüketiminin vücudumuzun sağlığı açısından da çok büyük faydası vardır. İçerisindeki Kalsiyum, fosfor ve demir gibi vücudumuza dinçlik ve özellikle gelişim çağlarındaki çocukların gelişimini sağlamasında oldukça büyük etkisi olan balık tüketimine özen gösterilmelidir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre düzenli balık tüketen kişilerde zihin yorgunluğu olmadığı, kalp krizi riskini ve tansiyonu düşürdüğü tespit edilmiştir. Etinde bulunan A vitamini gözler içinde çok faydalıdır. Biraz zahmetli olması ile harika bir çupra kızartma tarifine geçiyorum.

Çipura Kızartma Malzemeleri

  • 3 Adet orta boy çupra
  • 2 Adet kırmızı soğan
  • 1 Çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Adet limon
  • 3 Diş sarımsak

Çipura Kızartma Nasıl Yapılır?


Balıkları güzelce suda yıkadıktan sonra balıkların pullarını bıçak yardımı ile sıyırdıktan sonra karın bölgesini keserek içini temizleyip güzelce tekrar yıkıyor ve bir süzgeç içinde beklemeye alıyoruz. Balıkların sığabileceği bir kap içerisine sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ilave edip güzelce karıştırın bu karışım balıklara daha güzel bir lezzet katacaktır. Daha sonra balıkları bu sos ile güzelce soslayın ve buz dolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin iyice sosla özleşmesi gerekiyor. Teflon tava ya sıvı yağı ekleyip balıkların iki tarafı da kızarana kadar çevirerek pişirin. Soğan ve yeşillik ile servis ederken üzerine limon sıkmayı unutmayınız.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:40:53
Çipura Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çipura Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çipura Kızartma"
Çipura balığını bir keresinde fırına gönderdik ve gayet güzel bir şekilde pişirilmesine rağmen yine de tam olarak tadını beğenemedik. Bundan dolayı artık çipura balığı almadık. Bu balığı kızartma olarak yapıp tüketsek yine aynı tatda mı olacak?
Gökçay . 09.09.2018 19:39:29

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024