Ciğer Kızartma
Ciğer Kızartma, en kolay hazırlanan yemek çeşidinden birisidir. Genellikle pek çok kişi sakatat tüketmekten hoşlanmaz, ancak insan vücudunun bu gıdalara almasına da ihtiyacı vardır. İster ciğeri sote olarak hazırlayın isterseniz kızartma olarak yapın. Çocuklar için oldukça faydalı olan bu besin sevmediklerinden dolayı ebeveynleri yedirmezler.
Fakat çocukların gelişim çağında iken bu gıdalardan mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü kırmızı et gibi ciğerde de ihtiyaç olan protein değerini karşılayabiliriz.
Ciğer Kızartma İçin Gerekli Olan Malzemeleri- 1 kg dana ciğeri,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet büyük boy patates,
- Bir demet maydanoz,
- İsot,
Ciğer Kızartmak için- Yeterli miktarda un,
- Sıvı yağ,
Ciğer Kızartma Nasıl Yapılır?
Ilk önce patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkayalım, ardından küp gibi doğrayalım. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yıkayalım ve halka şeklinde doğrayalım. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağı ilave ederek ısıtalım. Isınmış kızgın yağın içerisine küp-küp doğranmış patatesleri atarak kızartalım. Kızaran patatesleri borcamın içerisine alalım. Patatesler soğumadan hemen soğanları ekliyoruz. Çünkü bu şekilde patatesin sıcağı ile soğanlar daha çabuk ölmesini sağlayabiliriz. Ardından ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve unlayarak kızartalım. Daha sonra kızaran ciğerleri de borcamın içerisine alalım. Kalan soğanları da ciğerin üzerine ekleyip hepsini birden harmanlayalım.
En son işlem olarak maydanoz ve isotu ekleyerek servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun.
20.01.2024 16:55:51
Ciğer Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|