Bütün Tavuk Kızartma

Bütün tavuk kızartma: Tavuk yemeyen pek az insan vardır sanırım. Tavuk bence bir bayanın ne pişirsem derdine derman olan bir besindir. Bir adet tavuk ile birkaç çeşit yemek yapabilirsiniz. Üstelik tavuk kullanarak yapılan bir dünya yemek çeşidi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından da haftanın iki günü tavuk eti tüketmenin doğru olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki maddi durumların el verdiği takdirde. Kırmızı ete göre daha uygun fiyatı olan tavuğu günlük taze kesilmiş şekilde bulmak daha kolaydır. Tavuk haşlayıp etlerini pilav üstü kullanabilirken suyu ile de çorbalar yapabiliriz. Özel bir misafirimize de bütün tavuk kızartıp ortaya şık ve lezzetli bir yemek çıkartabiliriz. Benim misafirlerime ve aileme sıklıkla yapmış olduğum üstü nar gibi kızarmış içi yumuşacık bütün tavuk kızartmasını sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz sizde misafirlerinize ve ailenize hazırlayabilirsiniz. Bunun için yazmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Bütün Tavuk Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir adet orta boy bütün tavuk,
  • Bir adet küçük kuru soğan,
  • İki diş sarımsak,
  • İki yemek kaşığı yoğurt,
  • Bir Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
  • Bir tatlı kaşığı kekik,
  • Bir tatlı kaşığı pul biber,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir yemek kaşığı salça,
  • Bir adet fırın poşeti,

Bütün Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?


Öncelikle içini dışını iyice yıkadığımız bütün tavuğu 2 yemek kaşığı tuz ve iki litre su koyduğumuz derin bir kâsenin içine koyuyoruz.
Tavuğu bir saat tuzlu suda bekletiyoruz bu işlem sayesinde tavuğun sası kokusu kaybolduğu gibi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tavuk tuzlu suda beklerken bizde ayrı bir yerde tavuğun dışına süreceğimiz sosu hazırlayalım. Elimize aldığımız kâsenin içine Kuru soğanı ve sarımsakları rendenin en küçük bölümünde rendeliyoruz. Sonrasında içine yoğurdu, sıvı yağı, kekiği, pul biberi, tuzu ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz. Tuzlu suda beklettiğimiz tavuğu sudan çıkartıp bir güzel kurutuyoruz. Kuruttuğumuz tavuğun but kısımlarına ve göğüs kısımlarına bıçak ile küçük bıçakla çizikler atıyoruz. Ardından hazırladığımız sosu tavuğun her yerine sürüyoruz iç kısımlarını mümkünde soyulan derinin alt kısmına kadar. Soslayıp hazır ettiğimiz tavuğu içine bir kaşık un koyup çalkaladığımız fırın poşetine yerleştiriyoruz. Poşetin ağzını kendi kilidi ile kapatıp poşetin üst kısmına iğne ile bir iki delik açıyoruz. Bütün tavuğu fırın poşetinin içinde derin bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Fırına koyduğumuz tavuk ilk yarım saat poşetinin içinde pişiriyoruz. Daha sonra poşetin tamamını açıp tavuk kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz ayrı bir fırın poşetinin içine çeşitli sebzeler koyarak tavuk koyduğunuz tepsinin içinde pişirebilirsiniz kızaran tavukla birlikte servis edersiniz. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan bütün tavuk kızartmasını deneyeceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
20.01.2024 16:02:37
Bütün Tavuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bütün Tavuk Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bütün Tavuk Kızartma"
Bu akşam evde çok özel bir yemek hazırlamam gerekiyor. Aklıma bütün tavuk kızartmak geldi. Aslında Dışarıdan da alabilirim fakat evde yapmak daha güzel olur diye düşündüm. Acaba bütün tavuk kızartma için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Zehra . 28.10.2018 21:42:08

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024