- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla un
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 1 su bardağı süt
- Kızartmak için sıvı yağ
- Üzeri için, sarımsaklı ya da sade yoğurt
Brokoli Kızartması Nasıl Yapılır?
Sert olan kısımları kesip ve çiçeklerini ayıkladığımız brokolileri bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayalım.
Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden, yeterince haşlandığını anladıktan sonra suyu süzülmelidir.
Diğer bir kapta yumurta, süt, un ve tuz çırpılır. Haşlanmış olan brokoliler hazırlanan karışıma teker teker bulanarak kızgın yağda kızartılır. Daha sonra peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt veya sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.