Balık Kızartma

Balık Kızartma, Balık son derece faydalı olan deniz ürünlerinden en lezzetli olanlarından birdir. Pek çok kişinin zekâ açısından da faydalı olması sebebiyle tükettiği bilinir. Balık, çocuklarda ve öğrencilerde, özellikle sınav zamanlarında ve okul derslerinde başarının hedeflenmesinde alınması gereken gıdalardandır. Sadece zekâyla sınırlı olmayan balığın faydaları kalbe de çok iyi geldiğiyle bilinir.
Elbette sadece öğrencilerin, çocukların değil tüm bireylerin mutlaka yemesi gerekmektedir. Tüm bu yararının yanında balığın en büyük dezavantajı kokusudur. Balığın çiğ hali de pişmiş hali de biraz ağır kokar. Özellikle balık kızartması yapıldığı zaman tüm eve kokusu siner. Hatta sırf kokusundan dolyı balık kızartması yapmaktan vazgeçildiği bile olur. O halde önce balık kızartmasının nasıl yapılması gerektiğini sonra da evde kötü kokunun nasıl giderilmesi gerektiği hakkında size bilgi verelim.

Balık Kızartması İçin Malzemeleri

  • İstediğiniz türde ve büyüklükte balık
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik (İsteğe bağlıdır)
  • Limon

Balık Kızarması Nasıl Yapılır?


Balıkları temizlettirerek almanızı tavsiye ederim. Eğer balıklar büyük ise kılçıklarının ayıklanması gerekir. Eğer küçük balık alacaksanız hamsi gibi. Kılçıklı tüketebilirsiniz. Hatta balık kılçığı vücuda oldukça faydalıdır. Bu nedenle küçük balık yaptığınızda kılçıkları da tüketin. Ama iyice çiğnediğinize çok dikkat edin. Balıklar temizlendikten sonra bir güzel yıkatın ve süzgece alın.
Ardından sıvı yağı tavaya alın ve kızmasını bekleyin. Suları süzülen balıkları tuz ve kekikle avcarlayın (Karıştırın) yavaşça tavaya dizin ve kızartın. Arka ve ön kısmını çevirin ki her yeri pişsin. Servis tabağına alın ve üzerine limon gezdirin. Sıcak sıcak tüketin. Şimdiden sizlere afiyet olsun.

Balık Kokusuna Çözüm Önerileri


Balık kokusunu geçirmek için ilk olarak balık kızarır kızarmaz yağı dökün ve tavanızı çamaşır suyuna batırın. Mutfağın tüm kapı pencerelerini açın ve diğer odaların kapıları kapalı olsun. Ardından mutfakta çamaşır suyu yardımıyla tezgâhı ve ocağı silin. Bir tencerenin içine bir fincan sirkeyi sulandırarak kaynatın ki kokuyu çeksin. Balık kokusu elinde kaldıysa elinize limon sürün ve biraz beklettikten sonra sabunlayın. Balık yapmadan önce temizlik yapmak yerine temizlik gününden önce balığı yaparsanız daha kalıcı olur. Aynı zamanda kahve kokusu da balık kokusunu bastırır. Balık yaptıktan sonra cezvede kahvenizi kaynattıktan sonra dumanın yayılması için bir süre bekleyin ve öyle fincanlarınıza alın. Bir başka koku giderici yöntem de bir şişenin içine (Spreyli bir şişe) biraz kolonya ve yumuşatıcı karıştırıp mutfağa ve yemek masasının etrafına sıkın.
21.01.2024 14:58:46
Balık Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Kızartma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza...
Devamını Oku

Tavuk But Kızartma

Tavuk but kızartma çok lezzetli bir yemektir. Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarıza bolca yedirin. Misafirlerin ve çocuklarınızın ilk ön...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması

Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan...
Devamını Oku

Balık Kızartma Sosu

Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha bi...
Devamını Oku

Baharatlı Tavuk Kızartma

Baharatlı Tavuk Kızartması, tavuk herkes tarafından sevilerek tüketilen beyaz etlerin başında gelmektedir. Özellikle baharat eklenerek hazırlanan tavuk kızar...
Devamını Oku

Baget Kızartma

Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam y...
Devamını Oku

Kuşbaşı Tavuk Kızartma

Kuşbaşı Tavuk Kızartma; Sağlık açısından faydalı ve diyetlerin vazgeçilmez et çeşidi olan tavuk eti, birçok şekilde isteğe göre yapılabilir. Tavuk kızartmayı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile Kızartma

Tavuk bonfile kızartma, Bilindiği üzere tavuk sağlığımız için faydalı besinlerden biridir. Doğru bir tarif ve sunumla bir o kadar da lezzetlidir. Sizin için ...
Devamını Oku

Fırında Unlu Kabak Kızartması

Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırınd...
Devamını Oku

Tatlı Patates Kızartması

Tatlı Patates Kızartması, Henüz Türkiye'de fazla yaygın olmayan ve değeri henüz bilinmeyen tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Bu neden...
Devamını Oku

Tavada Et Kızartma

Tavada Et Kızartma, Tavada et kızartma aslında bilindiği gibi zor değildir. Suyu kaçmasın diye et mühürlenecek, et fazla pişirmeyecek türünde söylenen s...
Devamını Oku

Tavada Balık Kızartma

Tavada balık kızartması, Balık çocuklarımızın zihin ve beden gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği omega 3 sayesinde çocuklarımızın boylarının...
Devamını Oku

Tavuk Fileto Kızartma

Tavuk Fileto Kızartması, oldukça pratik olarak hazırlanan bu yemeği ben tavuk sevmiyorum diyen kişi bile bayılarak yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunlukl...
Devamını Oku

Biber Kızartması Kaç Kalori?

Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükse...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates Püresi Kızartması: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Birdenbire habersiz gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyi...
Devamını Oku

Biber Kızartması Konservesi

Biber kızartması konservesi: Konserve hemen hemen herkesin yazdan kış için hazırladığı bir üründür. Yazın tazecik sebze ve meyvelerini kışın elde edemeyeceği...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Kızartma

Tavuk göğsü kızartma, Tavuk çok faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarınıza bolca yedirin. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilir. Tavuğun çorbası, yemeği ve h...
Devamını Oku

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye Mantarı Kızartması, istiridye mantarının tadı inanılmaz derecede benzer. Tam bir protein deposudur. İstiridye mantarında kolesterolün düşmesini sağ...
Devamını Oku

Galeta Unlu Mantar Kızartması

Galeta Unlu Mantar Kızartması, mantar en iyi proteine sahip olan besleyici bir gıdadır. Özellikle et yerine mantar yediğiniz zaman aynı kalitede proteini alm...
Devamını Oku

Rendelenmiş Patates Kızartması

Rendelenmiş Patates Kızartması, Tüm insanlar muhakkak patates kızartmasını çok seviyordur. Bir de rendelenmiş patates kızartmasını denemelisiniz. Eminiz pata...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baharatlı Patates Kızartması
Tavuk But Kızartma
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması
Balık Kızartma Sosu
Baharatlı Tavuk Kızartma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024