Balık Kızartma Sosu
Balık Kızartma Sosu, Balık her bölgede yetişen çok lezzetli olan bir besindir. Balığın birçok şekilde yapabiliriz. Mesela balık ızgara, balık tava ve daha birçok yemeği yapılır. Akdeniz bölgesin de balığın hemen hemen her çeşit yemeği yapılır. Balık büyüklü, küçüklü herkesin sevdiği bir besindir. Her damağa hitap eder. Oldukça lezzetli olan balığı biz soslu yapalım.
Birçok yemeği yapılan balık son derece şifa kaynağı bir besindir. Balığın haftada en az bir kere yenmesi gerekiyor.
Balık sosu malzemelerBalık Kızartma Sosu için- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Balık Kızartma Sosu Nasıl Yapılır?
Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup geniş bir kabın içine rendeleyelim. Galeta unu hariç, diğer tüm malzemeleri kabın içine ekleyip iyice karıştıralım. Sonra balıkları yıkayıp temizleyin ve sosun üzerine alın. Her tarafını iyice sosa bulayın. Sonra bir tabağa alın ve streç film ile sarıp en az bir saat dolapta dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra geniş bir tabağa galeta ununu koyup, balıkları galeta ununa bulayın. Daha sonra bir tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup yağı ısıtın ve hazırladığımız soslu balığı tavaya alalım.
Balıkları önlü arkalı iyice kızartalım. Balıklar kızarınca servis tabağına alın. Sonra kalan sosu tavaya alın ve pişirin, yemeğin en nefis kısmını oluşturan sosu balıkların üzerine bölün. Yanına güzel bir yeşil salata yapıp servis yapın.
20.01.2024 06:39:20
Balık Kızartma Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|