Kızartma yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve soyulur. Soyulan patatesler ince ince doğranır ve kâğıt havlu ile kurulanır. Patatesler derin bir kap içerisine alınır ve karabiber, toz biber, kekik ve tuz atılarak iyice karıştırılır.
Tavaya bolca sıvıyağ konularak ocağa alınır ve altı açılır. Yağ kızarınca patateslerden azar azar eklenir. Hepsi bir defada eklenirse patatesler birbirine yapışabilir. Bu nedenle az az kızartılmalıdır. Kızaran patatesler kâğıt havlu serilmiş servis tabağına alınır. Sıcak sıcak servis edilir. Daha az yağ çeksin böyle çok yağlı olur diye düşünüyorsanız, patatesler soslandıktan sonra bir çay bardağına yakın yağ eklenir ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir ardından servis edilir. Yanına ketçap, mayonez, domates sos ya da yoğurtlu sos yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.