{ "title": "Yumurta Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Yumurta-Kizartmasi-32.jpg", "date": "20.01.2024 00:15:48", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Yumurta Kızartması, Yumurta özellikle kış ayların da çok daha fazla tüketilen ve son derece sağlıklı bir besindir. Yumurtanın kullanıldığı yerleri bir düşünürsek aynı zamanda çok yönlü bir besin kaynağı olduğunu ve hemen, hemen her alanda sevilerek kullanıldığını görürüz. Örneğin tatlı yapımı çeşitli yemeklerin olmazsa olmazlarından olması sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi. Şimdi sizlere yumurtanın kızartılması ile alakalı makalemizi paylaşalım.

Yumurta Kızartması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yumurta Kızartması Nasıl Yapılır?

Yumurta kızartması için hazırlanan yumurtaları normal şekilde haşlarız. Yumurtaların haşlanması esnasında su içerisine bir iki kaşık tuz atarsanız yumurtalar çatlamadan güzelce haşlanır. Haşlanan yumurtaları soğuk suda bir süre bekletiriz ve yumurtaları soyarız daha sonra yumurtaları ortadan eşit iki parçaya ayırırız ve yumurtaların sarılarını bir tabak içerisine alırız. Daha sonra tabak içerisine alınan yumurta sarılarının üzerine pul biber, karabiber, tuz ve maydanozu ilave ederek karıştırırız. Hazırlanan karışımı bir kenara alırız. Daha sonra diğer hazırlanan yumurta ile bayat ekmekleri güzelce karıştırırız ve yumurta beyazlarının iç kısımlarına yumurta be bayat ekmek ile hazırlanan karışımı bir kaşık yardımı ile koyarız. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yumurtaları tavada sızı yağ ile üzeri kızarana kadar kızartırız ve yumurta kızartmamız servise hazırdır sıcak servis ederiz.

Afiyet Olsun.
" } ] }