{ "title": "Yufka Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/yufka-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 20:01:15", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Yufka kızartma hem kolay bir tarif hem de göz dolduran güzel bir sunumlar sofralarımızın baş tacı olur. Öncelikle özel misafirlerimize güzel yemekler yapıp onlara ne kadar önemli olduklarını hissettirebiliriz. Çocuklarımızla beraber yaparak onlarla vakit geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu birlikte keşfedebilir, aramızdaki bağları kuvvetlendirerek mutlu zamanlara imza atarız. Hemde çocuklarımızın unutulmaz anılarına yer ederiz.

Yufka kızartma için gerekli malzemeler
Yufka Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle sizlerle yufka kızartma ile ilgili iki tarif paylaşacağım. İlk önce hamuru kendimizin yapacağı yufka kızartma yapımını paylaşalım. Geniş bir çam kabın içine önce unu ve tuzu koyuyoruz, daha sonra suyu biraz ısıtıp mayayı bir bardak su ile yumuşatıyoruz. Daha sonra kabın içine mayayı ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına göre bir tık daha sert bir hamur yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru nemli bir bez yardımıyla kapatırız. Bir kenarda beklemeye bırakırız. Daha sonra içi hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Daha sonra soğanları küp-küp doğrayıp üzerine bir tutam tuz ekleyip tavaya koyarız. Biraz kavurduktan sonra kıymayı ekler, iyice kavururuz. Kavrulan karışıma domatesi küp-küp doğrayıp üzerine ilave ederiz. Sonra biberi ince ince doğrayıp içine koyup iyice pişiririz. Pişen karışımı ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletiriz. İkinci işleme ise ıspanaklar iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra fazla ince olmayacak şekilde doğrayıp, birazda tuz ekleyip hamurun içine koymak için hazır hale getiririz. Bir diğer iç olarak da peynirleri bir kabın içine koyup, çatal yardımıyla ezeriz. Böylelikle üç çeşit iç harç hazırlamış oluruz. Hamuru küçük küçük ceviz taneleri kadar parçalara ayırırız. Üzerine nemli bez kapatırız. Tek tek ince bir şekilde hamurları açarız. Açtığımız hamurları küçük parçalar halinde keseriz. Bu hamuru çocuklarımızla beraber alabiliriz. Küçük parçalara böldüğümüz hamurlara içleri teker teker koyarız. Kenarları içeri katlayıp, kıvırarak sarma işlemi uygularız. Yağda kızartma yapacağımız yufkanın içini hem kıymalı, ıspanaklı hem de peynirli yapabiliriz. Üç çeşit iç ile yaptığımız yufkaların içine koyup he çeşitten yufka kızartma hazırlamış oluruz. Sonra bir tava ya sıvı yağ koyup ateşi yakarız. İyice ısınan sıvı yağın içerisine hamurları dikkatli bir şekilde ekleyelim, iki taraflı güzel güzel kızartıp servis tabağına alırız. Ancak yufkanın kenarlarını güzel saralım; yoksa yağın içerisine çıkarsa yağda sıçrama yapar, böyle olursa hem yanma tehlikesi yaşarız hem de sıçrayan yağ yüzünden yanabiliriz. Tek tek kızartıp güzel bir servis tabağına yufka kızartmasını alırız. Yanına güzel bir şekilde salatalık domates doğrayıp, biraz da zeytin koyup servise hazır hale getiririz. Tabi yanında güzel bir tavşan kanı çay demleyip, servise hazır hale getiririz.

Afiyet olsun.

Şimdi vakti olmayıp hamuru kendi yapamayan kişiler için hazır yufkadan yufka kızartma yapabiliriz. Bunun için aldığımız hazır yufkayı tek tek açarız. Daha sonra elmalı pasta keser gibi kenardan orta noktaya doğru keseriz. Uzun üçgen şekli oluşan yufkaların geniş kısımlarına hazırladığımız iç harçtan koyarız. Kenarları içine katlayıp uzun kenardan kısa kenara doğru sararız. Dışarı iç çıkmamasına dikkat edelim. Üç çeşit iç harcı ile saydığımız yufkaları kızartmak için hazır hale getirmiş olduk. Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ateşi yakarız. Daha sonra iyice ısındığına emin olduğumuz sıvı yağın içerisine hazırladığımız yufkaları tek tek kızartırız. İki tarafı da kızartıp güzel bir şekilde servis tabağına alırız. Böylece yufka kızartma yapımını tamamlamış oluruz. Yanında güzel kahvaltılık malzemeler ile sofrayı hazırlamış oluruz. Yanında demli bir çayla mutlu paylaşımlar dileriz.

Afiyet olsun.
" } ] }